Ле Паризјен: УЕФА размишља о ЕУРО 2021. само у Русији

ЖЕНЕВА: Европска фудбалска федерација (УЕФА) размишља о организацији Европског првенства идућег лета само у Русији, а не у 12 држава као што је планирано, објавио је лист Ле Паризјен.
lopta2
Фото: pixabay.com

ЕУРО је требао да буде одржан летос у 12 држава, али је због пандемије корона вируса такмичење померено за годину дана.

Међутим, како се здравствена ситуација у Европи све више компликује, страхује се како организација ЕП-а у 12 земаља неће бити могућа, преноси Хина.

Нагађа се и како би идућих дана Баку могао остати без домаћинства због ратног сукоба измеду Азербајџана и Јерменије у региону Нагорно-Карабах.

УЕФА због тога разматра неколико сценарија, а према Ле Паризјену најозбиљнији је онај о организацији ЕУРО-а у Русији, која се летос понудила за домаћинство, али је УЕФА одлагањем "купила време" које сада полако пролази.

Иза Русије стоји одлично организовано Светско првенство 2018. године.

Међутим, мишљења се разликују о стварној здравственој ситуацији у тој земљи, а бројке које саопштава Кремљ редовно се преиспитују.

ЕУРО би требао да буде одржан у 12 земаља, а градови домаћини су Амстердам, Баку, Билбао, Букурешт, Будимпешта, Копенхаген, Даблин, Глазгов, Лондон, Монхен, Рим и Санкт Петербург.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести