ЛЕ: Пораз Звезде у Будимпешти

У 4. колу групе Д Лиге Европе Црвена звезда поражена је од Ференцвароша и тиме знатно умањила себи шансе за пролаз у нокаут фазу.
ФК Црвена звезда /Стефан Митровић био је једини расположен код црвено-белих
Фото: ФК Црвена звезда /Стефан Митровић био је једини расположен код црвено-белих

Наша екипа је била далеко од свог реномеа и заслужено је изгубила.

 Ференцварош је боље ушао у меч и гол је висио у ваздуху. Много времена су Мађари проводили на половини црвено-белих и оријентисали их на контранападе. Било је неколико опасних ситуација пред голом Београђана а погодак је пао у 24. минуту. Десна страна Звездине дефанзиве је пробијена, лопта је дошла до Закаријасена чији шут је најпре одбранио Борјан да би исти играч потом натрчао на одбитак и спровео лопту у мрежу. Црвено-бели нису били ни близу екипе која је у првом мечу славила са 4:1, тешко је комбиновала, била неорганизована и безопасна. Изабраници Милоша Милојевића су били нервозни, деконцентрисани; главама ван утакмице. И, када се стизало до шеснаестерца Ференца није било завршних пасова, самим тим ни шанси.

Уз све то и Мађари су добро стајали на терену, затваравши све пролазе ка свом голу. Катаи малтене није ни добио лопту а познато је колико је он значајан за игру црвено-белих.

И, када се чинило да је друго полувреме почело идеално за Црвену звезду јер је Пешић постигао фантастичан гол, реаговала је ВАР соба на чију интервенцију је сигнализирана игра руком нападача Београђана и погодак је оправдано поништен. Одмах потом Ференцварош је имао сјајну контру после које је Мамае погодио стативу. Наш тим је ипак био енергичнији и у 55. Минуту – изједначио. Истрчао је Митровић сјајну контру, изашао испред  Дибуша и савладао га. Развила се борба, севало је на све стране па је Закаријасен имао сјајну прилику али је Борјан одбранио. Што није успео он јесте Сами Мамае када је после корнера главом сместио лопту у мрежу. Тај гол је пресекао црвено-бели који су поново ушли у конфузију и деловали неорганизовано. Ипак, имали су шансу преко Пешића који је из добре позиције очајно шутирао.

Остало је 2:1.

Ференцварош – Црвена звезда 2:1 (1:0)

 

БУДИМПЕШТА: стадион ,,Групама арена“, гледалаца: 20.000. Судија: Стефански (Пољска). Стрелци: Закаријасен у 24. и С. Мамае у 61. за Ференцварош а Митровић у 55. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Ботка, Кностер, Траоре, Нгуен (Ференцварош).

ФЕРЕНЦВАРОШ: Дибуш 6, Ботка 6, Кностер 6, С. Мамае 7, Паска 6, Вечеј 6,5, Бешић 6,5 (Есити), Траоре 6, Закаријасен 7, Гојак 7 (Нгуен), Р. Мамае 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гобељић 6, Ераковић 6, Драговић 6 (Милуновић), Родић 6, Канга 6 (Мијатовић), Саного 6 (Кангва 6), Митровић 7, Катаи 6 (Букари 6), Иванић 6,5, Пешић 6.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести