ЛЕ: Звезда савладала Трабзонспор у Београду

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде су славили у 5. колу групне фазе Лиге Европе против турског Трабзонспора резултатом 2:1.
т
Фото: AP Photo/Darko Vojinovic

Црвено-бели су повели голом Катаиаја у 37. минуту, али је само два минута касније Бакасетас поравнао резултат на 1:1.

Звезда је на други гол, који се на крају испоставио као победнички, чекала све до 64. минута, када је мрежу турског тима затресао пешић, за коначних 2:1.

Звезда ће се у последњем колу против Монака борити се за пролазак у нокаут фазу.

У другом мечу Х групе у Будимпешти Ференцварош и Монако су одиграли 1:1.

На табели Ференцварош води са 10 бодова и обезбедио је пролаз даље, Монако има седам, а Трабзон и Црвена звезда по шест.

У последњем колу, за седам дана, састају се Монако - Црвена звезда и Трабзон - Ференцварош.

Катаи: Можемо до пролећа у Европи

Одиграли смо сјајну утакмицу, освојили нова три бода и сада стање на табели делује боље. Утисак је да смо сви једнаки и да свако са сваким може да игра, рекао је најбољи фудбалер Црвене звезде Александар Катаи после победе против Трабзона (2:1) у Лиги Европе.

Звезда ће наредног четвртка у директном дуелу против Монака одлучивати о проласку даље.

"Ништа још увек није готово, очекује нас утакмица против Монака у којој желимо да остваримо добар резултат и да презимимо у Европи", поручио је Катаи, стрелац фантастичног поготка против турског тима.

Пешић: Заслужена победа, сачекао сам шансу

Све је лакше после победе. Хвала момцима на доброј борби, на карактеру који смо показали и сматрам да смо заслужено победили, рекао је фудбалер Црвене звезде Александар Пешић после победе против Трабзона (2:1).

"Лично имао сам и бољих утакмица у пољу, али сам био стрпљив и знао да морам да сачекам ту једну саансу. Знао сам да ће доћ и када се то десило, реаговао сам најбоље што умем. Сјајна акција мојих саиграча, а ја сам се насаао на правом месту и крунисао је голом", изјавио је Пешић.

Звездин центарфор ушао је у голгетерску серију и нада се да ће исто наставити и притив Монака у мечу одлуке.

"Надам се да ћу постићмћи гол и против Монака. Када екипа игра добро, нападачу је све лакше и има много више самопоуздања. Сада се окрећемо Колубари, али не бежимо ни од Европе. Знали смо да нам ова победа доноси много тога, али има још да се игра", поручио је Пешић.

Шта је Звезди потребно за пролаз у Монте Карлу?

После победе фудбалера Црвене звезде против Трабзона (2:1) јасно је да ће црвено-бели у директном дуелу против Монака одлучити о проласку даље.

Калкулација је много, али укратко Звезда мора да победи Монако да би прошла у нокаут фазу Лиге Европе, али у случају да победа не буде са већом разликом од евентуалног тријумфа Трабзона против Ференцвароша, онда би се српски шампион "преселио" у Лигу конференција.

И Звезда и Трабзон имају по шест бодова, исти међусобни скор (победе по 2:1), али Турци имају укупну бољу гол разлику (10:9) у односу на Звездиних (8:7).

Реми у Монаку значио би крај у Лиги Европе, али би могао да донесе нокаут фазу Лиге конференција, под условом да Трабзон не победи Ференцварош, а уколико и Турци ремизирају Звезди је опет потребан гол више.

На крају, пораз у Монаку значи и крај у Лиги Европе, а Лигу конференција донео би убедљив тријумф Ференцвароша у Трабзону.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести