Леандре Тавамба верује у победу Партизана против Црвене звезде

Фудбалери Партизана сутра бију битку која им може продужити наду у освајање титуле, а да буде заиста тако црно-белима је потребна победа против вечитог ривала Црвене звезде.
tavamba, tanjug zoran zestic
Фото: Тавамба, фото: Танјуг (Зоран Зестић)

Црвено-беле комшије су у предности, јер им одговора и нерешен резултат, али актуелни шампион верује да се он тај тим који се о свему пита. Највећи оптимиста је нападач Партизана, снажни Камерунац Леандре Тавамба.

„Немамо разлога да се плашимо ове утакмице јер смо одиграли неколико сличних у Европи и стекли неопходно искуство“, нагласио је Тавамба.

„Уз то, комшије нас нису победиле у последњих седам утакмица и по томе је јасно ко је сада у предности. Позиција на табели не значи ништа, познато је да у дерби сусретима нема фаворита и да је све могуће. Црвено-бели нас се прибојавају, у то сам сигуран, а за то имају разлога, јер знају  шта им се десило прошле сезоне. Партизан је екипа која уме да се у тренутку подигне из пепела и заблиста кад навијачи то најмање очекују. Верујем да ће тако бити и овог пута.“

Камерунац је у голгетерској серији, али, за разлику од претходних великих утакмица, пред ову није желео да обећа да ће постићи гол.

„Има пуно момака код нас који могу да затресу мрежу, у то сте се уверили у последњим мечевима. Партизан игра све разноврсније и прети са свих позиција, што је квалитет који морају да поседују велике екипе. Драго ми је што наши противници више не размишљају како ће зауставити Тавамбу или Ожеговића, већ пажњу морају да обрате на читав тим. Сви у нашој екипи су изузетно мотивисани и верујем да ће задавати главобоље одбрани Црвене звезде.“

Свестан је Тавамба да и црвено-бели ове сезоне играју одлично, да имају снажну и више него респектабилну екипу.

„То јесте чињеница, али ни у једном од претходна два дербија нас нису надиграли. Напротив, ми смо у другом били ближи победи, а подсетићу вас да је притисак тада био на нама. Тренутна форма ништа не значи када утакмица почне, ситница може све да окрене, рецимо, например, рани гол за нас, што се надам да ће се и догодити. Уколико тако буде, сигуран сам да ћемо победити, јер смо показали да имамо фантастичне контранападе.“

Тавамбу боли разједињеност навијача Партизана пред сутрашњи дерби.

„Драго ми је да они долазе, то је најважније, али не знам како ће све то изгледати на Звездином стадиону. Чињеница да су наше присталице смештене у три сектора и да ће вероватно одвојено навијати, тера ме да се забринем и запитам хоће ли то имати правог ефекта на нас. Много волим наше навијаче, мени посебно су много помогли и волео бих када би се некако поново ујединили и сви заједно нам пружали подршку. То би онда била песма за нас на теену и прави подстицај да пружимо максимум. У сваком случају, нека буде како бити мора, само да не дође до међусобних сукоба и чарки, то би онда све закомпликовало“, поручио је вођа Партизановог напада Леандре Тавамба.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести