Лига Европе: Партизан изгубио али није се обрукао против Јунајтеда

Фудбалери Партизана изгубили су у трећем колу Лиге Европе од Манчестер јунајтеда, али се нису обрукали.
partizan mancester1, fonet
Фото: FoNet

Надиграли су светског гиганта, али нису имали среће бар ни бод да освоје. Све у свему, наш тим је приказао игру која охрабрује и овај пораз не мора ништа да значи у борби за нокаут фазу другог по квалитету Уефиног такмичења.

Утакмица је почела у лаганом темпу, ниједна екипа није хтела пуно да ризикује. Више пажње се посвећивало одбрани свог гола него аспирацијама у нападу. Партизан је стајао добро, покривао сваки део терена, није дозвољавао ,,ђаволима“ да развију игру. Из тога су се развијале и добре контре црно-белих тако да на почетку ствари нису уопште лоше изгледале. Најагилнији код Београђана био је Такума Асано који је био велика претња по гол Манчестера. У једном тренутку црно-бели су се, ипак, превише повукли што је отварало простор Енглезима за опасне нападе. У 15. минуту гости су имали велику шансу. Мата је центрирао из слободног ударца, на другој стативи био је Мектоминеј; срећом – главом шутирао поред гола. Гости су били све агилнији и није добро изгледало по Партизан. Када су црно-бели видели у ком правцу се развија утакмица пренули су се и загосподарили тереном. Више пута Београђани су били у шеснаестерцу Манчестера, али нису успели то да валоризују. Асано је био изванредан, сваки наум му је пролазио, играо је најбољу партију откако је у Хумској. У 37. минуту Урошевић је жестоко погрешио, наместио шансу Енглезима, али су они само погодили стативу. Али, само мало касније – сјајна прилика за Партизан. Садик је изборио позицију за шут, опалио са 20-ак метара, и погодио оквир гола. У 43. минуту – једанаестерац за Манчестер. Милетић је фаулирао Вилијамса и судија Фернандез је показао на белу тачку. Сигуран са креча био је Марсијал.

Партизан је у наставак ушао агресивније и одмах имао шансу преко Суме, али је Ромеро одбранио. Манчестер далеко од тога да је био дефанзиван, имао је и он своје амбиције, морали су црно-бели да воде рачуна и о свом голу. Игра се углавном одвијала на половини Енглеза, али није ту било опаснијих акција, углавном се све завршавало пред шеснаестерцем ,,црвених ђавола“. Манчестер је хтео да спусти ритам, када је имао лопту форсирао кратке пасове што је одузимало доста снаге фудбалерима Партизана. У 68. минуту ,,ваљак“ је оштећен за једанаестерац. Виљамс је очигледно играо руком у свом казненом простору, али судија Фернандез није показао на белу тачку. Наш тим је појачавао темпо, али никако није могао до гола. Углавном се после центаршутева нешто покушавало, али Енглези су у свом казненом простору добијали све ваздушне дуеле. Ипак, прилика у 74. минуту, али Садик гађа поред стативе. Навалили су црно-бели из све снаге, али није било ни среће. Некако су увек Енглези успевали да отклоне опасност. У 83. минуту и Ромеро је сјајно интервенисао, тако да ништа није било на страни ,,парног ваљка“.

Партизан је у финишу потпуно потиснуо Енглезе у њихов шеснаестерац, али до изједначења није могао.

И. Лазаревић 

Фото: FoNet

Партизан Манчестер јунајтед 0:1 (0:1)

БЕОГРАД: стадион Партизана, гледалаца: 30.000 Судија: Фернандез (Шпанија). Стрелац: Марсијал (из пенала) у 43. минуту. Жути картони: Натхо, Милетић, Зђелар (Партизан), а Џоунс (Манчестер јунајтед).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Милетић 6, Остојић 6, С. Павловић 6,5, Урошевић 6, Зђелар 6,5, Натхо 6,5, Тошић 6,5 (Стевановић), Сума 7 (Л. Павловић), Асано 7,5 (Ивановић), Садик 6,5.

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД: Ромеро 6,5, Мегвајер 6,5, Џоунс 6, Рохо 6, Ван Бисака 6,5 (Џејмс), Гарнер 6,5, Мектоминеј 6,5, Мата 6,5, Вилијамс 6,5, Лингард 7,5, Марсијал 7 (Рашфорд).

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести