Лига шампиона: ПСЖ лако до првог финала у историји

Лакше него што се очекивало, фудбалери Пари сен Жемена победили су екипу Лајпцига и први пут у историји квалификовали се у финале Лиге шампиона.
PSZ/Fonet/AP
Фото: FoNet

Парижани су одиграли одличан меч,  апад „светаца“ у саставу Ди Марија, Мбапе, Нејмар је све време сусрета правио праву пометњу у одбрани немачког тима. Французи су брзим је једноставним акцијама и пресингом  на готово целом терену натерали играче Лајпцига да греше и онда сурово кажњавали сваки нешто слбији потез супарника.

Парижани су много боље отворили меч и после само неколико минута Нејмар је погодио спољни део стативе. Нешто касније  Французи су повели. Ди Марија је извео слободан ударац са леве стране, а Маркињос је на првој стативи био највиши и главом само продужио лопту у мрежу. После примљеног гола фудбалери Лајпцига су успели донекле да успоставе равнотежу, али оних правих прилика нису имали.

С друге стране, Најмар је био изузетно расположен за игру и уз подршку Мбапеа и Ди Марије стално је уносио пометњу у редове немачког тима. У 36. минуту Нејмар је из слободног ударца са доста велике удакљености поново погодио спољни део стативе. У самом финишу првог дела погрешила је одбрана Лајпцига. Гулачи је слабо испуцао лопту, она је дошла прво до Нејмара, који је само петом продужио Анхелу ди Марији, који је лако са десетак метара матирао голмана Лајпцига. Покушао је млади тренер немачког тима Јулијан Негелсман изменама  да преокрене ситуацију на терену, међутим, само десетак минута Немци су успели да наметну ритам, а онда су Парижани постигли и трећи погодак. Ди Марија је „украо“ лопту фудбалерима Лајпцига на левој страни и центрирао, а Бернат је лако с пет метара у висини прве стативе лопту убацио у мрежу. 

Имали су Парижани потом још неколико лепих прилика, Мбапе је два пута покушао, али Гулачи је био на месту, и још неколико пута у финишу меча мађарски голман на голу Лајпцига интервенисао је одлично и спречио прави потоп свог клуба.       

Г. Ковач

Пари сен ЖерменЛајпциг 3:0 (2:0)

ЛИСАБОН: Стадион Ла Луж, играно без гледалаца, судија: Кујперс (Холандија), стрелци: Маркињос у 13. Ди Марија у 42. и Бернат у 56.  минуту. Жути картони: Кимпембе (Пари сен Жермен), Лајмер (Лајпциг).

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН: Рико 7  - Кехрер 6, Тијаго Силва 7, Кимпембе 8, Бернат 7– Ерера 6 (Верати), Маркињо 7, Передес 7(Дракслер)-  Ди Марија 9 (Сарабија), Мбапе 8 (Чупо Мотинг), Нејмар 8.

ЛАЈПЦИГ: Гулачи 7 -  Мукеле 6, Упамекано 6, Клостерман 6 (Орбан), Ангелињо 6 - Лајмер7 , Сабицер 7, Кампл 6(Адамс), Олмо 6 (Шик), Нкунку  6 (Форсберг) – Паулсен 7.

Квалификације за лигу шампиона

Карабаг - Силекс       4:0

Легија  - Линфилд      1:0

Динамо Брест - Астана        6:3

Селтик - Рејкјавик     6:0

Црвена звезда – Европа      5:0 

Данас

Арарат  - Омонија       (17)

Молде - Купс     (18)

Флора  - Судува         (18.30)

Динамо (Т) - Тирана   (19)

Макаби (ТА) - Рига     (19)

Цеље - Дандалк         (19)

Будућност  - Лудогорец      (20)

Конакс -  Сарајево     (20)

Шериф - Фола Еш       (20)

Ференцварош - Ђургарден  (20)

Клаксвик - Слован     (20)

Флоријана - Клуж       (21)

Квалификације за Лигу Европе

Ергондани – Зета       1:3

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести