МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД ИЗБАЦУЈУ ИЗ ЕВРОПЕ!? Проблем због милијардера, УЕФА направила пропуст

УЕФА не поштује сопствена правила и допушта власништво више клубова, али би у случају Манчестер јунајтеда могла да покаже одлучност.
e
Фото: Youtube printscreen/ Manchester United

Манчестер Јунајтед би могао да буде избачен из Европе због тога што је недавно велики удео у клубу (27,7) купио енглески милијардер Џим Ретклиф.  Његов план је да у будућности чак и додатно повећа свој удео у клубу и да заправо управља "црвеним ђаволима", а оно што је проблем на који УЕФА већ месецима упозорава клуб са Олд Трафорда то што је Ретклиф већ власник једног европског клуба, француске Нице.

Према правилима УЕФА, у њиховим такмичењима не могу да учествују клубови који мају истог власника, мада су били врло флексибилни по том питању и видели смо како се правила "забораве" у случају Лајпцига и Ред Була. Међутим, Јунајтед и Ница за сада немају прави одговор и нису смисли како да "врдају".

"Тачно је да Манчестер јунајтед и Ница не могу да играју у истом такмичењу. Могу да играју у различитим", потврдио је извор из УЕФА за енглески таблоид "Сан", циљајући на то да неће бити никакав проблем ако један клуб буде у Лиги шампиона, а други у Лиги Европе. 

Тренутна ситуација каже да је Јунајтед на шестом месту на табели Премијер лиге и то значи да је путник за Лигу Европе, али је и Ница тренутно на петом месту Лиге 1 који води у то такмичење. У том случају, мораће да се направи преседан. Тим који заврши на бољој позицији у свом првенству имаће предност играња у Европи, док се Џим Ретклиф тренутно бори да се онај слабији спусти у такмичење "ниже". И ништа од тога још није извесно док УЕФА не да знак.

Због овога у Јунајтеду док јуришају на четврто место и Лигу шампиона, страхују да би њихов "противник" Ница могао да буде чак боље пласиран и да их тако остави без учешћа у Европи. Осим, ако газда не "умеша прсте", што већ довољно говори каква опасност прети европском фудбалу, посебно од најављених промена у УЕФА. 

(МОНДО - М.В.)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести