Мажић суди финале Лиге шампиона Реал - Ливерпул

НИОН: Најбољи српски судија Милорад Мажић изабран је да дели правду у финалу Лиге шампиона између фудбалера Ливерпула и Реал Мадрида.
milorad mazic
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Мажић је добио највеће могуће поверење Европске фудбалске уније (УЕФА) да буде део спектакла у Кијеву, заједно са првим помоћницима Милованом Ристићем, Далибором Ђурђевићем, као и судијама иза гола Ненадом Ђокићем и Данилом Грујићем.

За четвртог арбитра изабран је Француз Клемен Турпан.

Мажићу ће финале Лиге шампиона бити највећи меч у каријери, након што је раније судио Суперкуп Европе Реал Мадрид - Севиља и финале Купа конфередерација између Немачке и Чилеа, а биће и врло вероватно озбиљан кандидат за финале на предстојећем Светском првенству у Русији.

Финале на Олимпијском стадиону у Кијеву Реал Мадрид - Ливерпул игра се 26. маја.

Мажић "донео срећу" Реалу у Трондхајму, хоће ли опет?

Најбољи српски судија Милорад Мажић, након што је добио велико поверење УЕФА да суди финале Лиге шампиона, укупно је пет пута судио фудбалерима Реал Мадрида и Ливерпула.

На мечевима Реала је три пута делио правду, најзначајнији је био у Суперкупу Европе 2016. године када су Мадриђани савладали Севиљу 3:2 у Трондхајму, као и у дуелима против Базела 1:0 (групна фаза Лиге шампиона, 2014) и Атлетика 0:0 (четвртфинале Лиге шампиона, 2015), а Ливерпулу против Манчестер Јунајтеда 1:1 (осмина финала Лиге Европе, 2016) и против прашке Спарте 1:0 (шеснаестина финала Лиге Европе, 2011).

Последњих година Мажић је често пута био делегиран за велике утакмице, судио је на Светском првенству у Бразилу (2014), очекује се и да буде изабран за завршницу Мундијала у Русији и то пошто је судио увертиру за највеће такмичење у финалу Купа конфередерација између Немачке и Чилеа.

Њему ће 26. маја у Кијеву у борби за трофеј клупског првака Европе, Реал - Ливерпул, помагати сународници Далибор Ђурђевић, Милован Ристић, Ненад Ђокић и Данило Грујић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести