МИЛАН ЛАЗАРЕВИЋ МЕЂУ НАЈЗАПАЖЕНИЈИМ ИГРАЧИМА ВОЈВОДИНЕ: Сарадња са Радулом даје резултат

Нико у Војводини није, нити би могао да буде задовољан седмим местом на суперлигашкој табели, после 19 такмичарских кола.
1
Фото:  Милан Лазаревић у продору, фото: ФК Војводина

Још мање збиром освојених бодова, у процентима испод  предесетпостотним учинком, а најмање гол-разликом израженом негативним предзанком, што не памти нико близак клубу. Ако бисмо потражили позитивне сегменте за слику Војводинине јесени, онда је то податак да је победама на гостовањима у Бачкој Тополи и у Нишу прекинута непријатна десетомесечна традиција што се учинка изван Карађорђа тиче.

- Сећате се како смо почели првенство – питањем нас је предухитрио Милан Лазаревић. – На припреме смо отишли са једним тимом, а такмичење започели са другим играчима који су пристизали све до последњег дана прелазног рока. Потом, промена тренера после резултатрски неуспешног старта. Требало је времена да се вратимо на „фабричко подешавање“. Ценим да је тренер Поповић у томе успео, да смо пред крај полусезоне деловали као тим који зна шта хоће и колико може. Сад опет нови тренер. Али, ако је већ тако морало да буде, добро је што се десило у првенственој паузи и што ћемо са новим стручним штабом проћи комплетне припреме. Верујем да у зимском прелазном року неће бити великих промена у играчком кадру. Тек што смо се уходали. Можда два-три права појачања...

Лазаревић је у кругу најбоље оцењених играча у Војводини у минулих 19 кола. Колико је успешно одговарао на примарне задатке што се дефанзиве тиче, непрестано је претио противничком голу, нападима и центаршутевима са десне стране. Уз успешне асистенције, против Напретка је стигао и да се упише у листу стрелаца.

 - Наравно да прија свака позитивна оцена која стиже од посматрача са трибина – искрено ће Лазаревић. – Оцене извештача имају посебну тежину и значај. Оне стижу као одраз личне посвећености позиву и раду на себи, колико у раду са колективом, толико и на индивидуалном плану у корист колектива. То човеку улива сигурност да и сутра, шта год да будем радио, имам одређену сигурност на основу минулог рада. Мислим да је сарадња са Радуловићем уз десну аут-линију примећена као значајан помак у игри Војводине. Тек смо се упознали, сада знамо шта ко мисли за време утакмице, тек ће та осовина да проради на пролеће.

Подсетио је Лазаревић, упркос седмом месту, да је Војводина на европском путу, с обзиром на то да је Вождовац на истом бодовном учинку, а да су Чукарички и Нови Пазар тек са једним бодом вишка. ТСЦ јесте далеко (девет бодова), али председник Драгољуб Збиљић није пуцао из празне пушке када је наговестио борбу за трећу позицију.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести