Миљан Вукадиновић: Исписујемо странице клупске историје

Фудбалер Војводине  Миљан Вукадиновић је у утакмици са Бачком (3:1) био један од стрелаца, чиме је допринео да новосадски суперлигаш остане на другој позицији на табели, с три бода предности над Партизаном и шест корака заостатка за лидером Црвеном звездом.
Ј. Грлић/ Миљан Вукадиновић (десно) постиже трећи гол против ОФК Бачке
Фото: Ј. Грлић/ Миљан Вукадиновић (десно) постиже трећи гол против ОФК Бачке

У петак је пред четом Ненада Лалатовића, званично најуспешнијег тренера у историји црвено-белих, гостовање Металцу, што је прилика да на првенствену паузу оде задовољна и тако дочека дерби с Црвеном звездом, који се на „Карађорђу“ игра 21. новембра.

- Не желим да размишљам о дербију са Звездом, јер нас очекује веома тешко гостовање у Горњем Милановцу – каже Миљан Вукадиновић. – Реч је о ривалу који игра веома добро и биће изузетно мотивисан у настојању да нас изненади. С друге стране, после кикса који смо доживели у Новом Пазару сели смо и испричали се међусобно, схватајући да такве утакмице једноставно не смемо више да губимо. Уследиле су потом три наше везане победе у првенству и једна у Купу, па у више него добром расположењу дочекујемо утакмицу са Металцем. Знамо да ће Милановчани шансу тражити ослањајући се на чврсту одбрану и кроз покушаје да из полуконтри и контри затресу нашу мрежу. О томе ћемо морати да поведемо рачуна, јер желимо да сачувамо друго место и да, после паузе, спремни и одморни изађемо на мегдан Звезди.


ТВ пренос

Утакмицу Металац – Војводина љубитељи фудбала моћи ће да прате у ТВ преносу на ТВ Аренаспорт, а највероватније ће сусрет преносити и Новосадска телевизија.

И Металац и Воша у доброј серији

Екипа из Горњег Милановца у последњих шест првенствених утакмица није осетила горчину пораза. Занимљиво је да су ученици тренера Жарка Лазетића остварили по три победе и нерешена исхода, с тим што су читав плен освајали искључиво на гостовањима (у Крушевцу, Ивањици и Инђији). Без победника играли су на свом стадиону са екипама  Младости, Партизана и Радника.

С друге стране, Новосађани су у последњих шест дуела остварили пет победа и пораз у Новом Пазару. Пред Лалатовићевим тимом падали су Радник, Инђија, Рад, Златибор и ОФК Бачка.


Вукадиновић је против Бачке постигао трећи гол у овој сезони.

- До сада сам често асистирао, али нисам био толико успешан у реализацији. Зато ме радују голови које сам постигао против Рада и Бачке, али, ипак, најважније је то да Војводина побеђује, а мање је битно ко ће да буду стрелци.

У  утакмици са Златибором Миљана неочекивано није било у комбинацији за састав.

- Имао сам проблем са стомачним вирусом и било ми је жао што не могу да наступим. Ми, међутим, поседујемо доста квалитетних фудбалера, на моје место ускочили су неки други играчи и прича са Златибором завршена је нашом сигурном победом.

Лалатовић је на клупи црвено-белих остварио највише победа у историји дугој више од 106 година. Тиме се уписао у анале, а нешто слично раде и његови ученици.

- Исписујемо странице клупске историје, тренер Лалатовић је постао рекордер по броју победа, а ми смо освојили трофеј у Купу Србије и били трећи у прошлом првенству. Сада се још боље котирамо, јер смо на другом месту у Суперлиги, а други смо и по ефикасности. Желимо да у континуитету остварујемо добре резултате, свесни да је Воши место, али и обавеза, да буде међу три најбоља у држави. Намерно нисам рекао да ли је то треће, друго или прво место, то ће време показати. Чињеница је да смо се већ умешали у борбу за титулу, иако овим речима никоме не желим да претим. То је истина, а сви ми јако добро знамо ко је и шта је Црвена звезда, екипа која води првенствену трку. Најважније за нас биће да сачувамо одлично расположење у екипи, да остваримо оно што желимо у Горњем Милановцу, а онда на ред долази истински дерби с београдским црвено-белима. Најискреније, једва чекам ту утакмицу – поручио је бочни нападач Миљан Вукадиновић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести