Миљан Вукадиновић: Верујем у снагу колектива коју имамо

У среду је, на стадиону ”Карађорђе” у Новом Саду, на програму изузетно занимљив сусрет полуфинала Купа Србије, у којем ће снаге да одмере прошлогодишњи финалисти овог такмичења, фудбалери Војводине и Партизана.
Ј. Грлић/Миљан Вукадиновић прославља водећи гол Војводине у прошлогодишњем финалу у Нишу
Фото: Ј. Грлић/Миљан Вукадиновић прославља водећи гол Војводине у прошлогодишњем финалу у Нишу

Нажалост, на трибинама неће моћи да буде гледалаца, али, упркос томе, ова утакмица изазива значајну пажњу фудбалске јавности у нашој земљи, пошто, барем у најави, наговештава добар фудбал и велику неизвесност када је у питању њен победник. Поновићемо и то да прави фаворит за пролазак у финале практично не постоји и да би нијансе могле да одлуче о томе ко ће се наћи у одлучујућем дуелу за освајање трофеја. Војводина брани победнички пехар, Партизан жели да га се дочепа, а Миљан Вукадиновић, најбољи стрелац Новосађана у текућој сезони, тврди да његови саиграчи и он имају снаге и знања да савладају великог супарника.

- Показали смо у прошлој сезони да то можемо, сада се поново спремамо да покушамо да урадимо исто и оптимиста сам - нагласио је Вукадиновић. - У Нишу смо до трофеја стигли после бољег извођења једанаестераца, па не бих имао ништа против да тако буде и овог пута.


Стојковић: Можемо до победе

Аранђел Стојковић је у овој сезони дефинитивно променио позицију на којој игра и успешно одговара задацима које му је тренер Лалатовић наменио као задњем везном фудбалеру. Тако је било и у Бачкој Паланци, где је изостао Никола Дринчић, али су Максимовић, Вељко Симић и он с доста успеха контролисали средину терена.

- У репризи финала из Ниша, верујем да можемо поново да савладамо Партизан и нађемо се у финалу Купа - категоричан је био Стојковић. - Свака од екипа има неке своје адуте, Партизан је, без дилеме, веома озбиљан и квалитетан тим, али нас то не плаши. Показали смо већ да поседујемо и ми одличну екипу, дуго смо на окупу и спремамо се да у среду поново уђемо у финале. Ни у Нишу нам нису даване веће шансе, црно-бели су практично тада већ уписали нови пехар, али смо их у томе осујетили. Не претимо, али се спремамо да поново урадимо исто.


У дуелу између другог и трећег тима на табели Суперлиге, детаљи би могли да одреде питање победника.

- Партизан има веома добар тим, али и неколицину фудбалера који једним својим потезом могу да реше утакмицу и на то ћемо сигурно да обратимо посебну пажњу. С друге стране, наш адут је одлична атмосфера у екипи, јер тренер Ненад Лалатовић изградио је праве, породичне вредности које владају између нас и које нам помажу да играмо на високом нивоу. Добро је свакако и то што су се у конкуренцију за тим вратили сви играчи и што ћемо црно-белима моћи да супротставимо најбољу поставу. Верујем да ће се у њој наћи и капитен Никола Дринчић, који је имао мање здравствене проблеме, али за којег не сумњам да ће заузети своје место.

Пред љубитељима доброг фудбала, дакле, у среду је изузетно занимљив сусрет. Воша никако не одустаје од намере да одбрани вредан пехар, док чета тренера Александра Станојевића у Купу види прилику да спаси сезону.

- Свако од нас има неке своје жеље, а надам се да ће оне које ми имамо бити јаче и да ће пресудити о томе да уђемо у финале. Ушли смо у добру форму, али и иза Београђана је сјајна серија победа до утакмице с Црвеном звездом. Не сумњам у то да ће гледаоци крај ТВ екрана моћи да уживају у доброј представи, жао ми је што публике неће бити на трибинама, али се надам и прижељкујем да на крају утакмице ми будемо тај тим који ће моћи да прослави веома важну и вредну победу - поручио је Вукадиновић.

Утакмица Војводина - Партизан игра се на “Карађорђу” у среду од 19.05 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести