Милошевић: Трансфер Јовића у Реал идеалан

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је да је трансфер Луке Јовића из немачког Ајнтрахта у мадридски Реал иделан за српског нападача.
Milosevic Savo/Tanjug/Dimitrije Gol
Фото: Танјуг/Димитрије Гол/Саво Милосевић

Како је објавио шпански ас, Јовић је за 60 милиона евра договорио прелазак у "краљевски клуб" у ком ће остати наредних шест сезона.

"Мислим да је трансфер идеалан, као што сам мислио и да је идеално за њега што је из Португалије отишао у Немачку. Исто тако сада мислим да је виши ниво од тога могао бити Бајерн, Барселона или Реал. То је била моја жеља, један од та три клуба. Вероватно су сва три клуба била у опцији, Лука се определио за Реал. Сигурно није погрешио", рекао је Милошевић на конферрнцији за медије у СЦ Телеоптик.

Он је објаснио и због чега су баш та три клуба била идеална за наставак каријере 21-годишњег нападаца.

"Ситуација у сва три клуба је врло слична. Практично се отвара позиција шпица у наредним годинама и у Реалу и Барселони и Бајерну. Сви ти шпицеви су врхунски. И Бензема и Левандовски и Суарез, али су сви већ 30 плус. То је била идеална позиција за њега да иде. Реал је вероватно највећи клуб на свету, ту нема грешке", рекао је Милошевић.

Јовић је први српски фудбалер после Предрага Мијатовића који ће носити дрес краљевског клуба.

"Није уопште лако доћи тамо. Клуб са огромном традицијом, троши огроман новац и купује најбоље. Ући у Реал значи да морате да буде на невероватном нивоу", рекао је Милошевић.

Милошевић је коментарисао и погодак Јовића у првом мецу полуфинала Лиге Европе против Челсија.

"Код његовог последњег гола није толико битна ни раздаљина. Постизао сам ја голове главом и са веће раздаљине. На онакав центаршут са полудистанце, где Костић није досао ни до ивице шеснаестерца, оно је једина могућа солуција у којој неко може да постигне гол. На онај центаршут, са оне позиције, то је једини угао који је могао да погоди. Морала је да буде врхунска техника ударца главом, да би лопта ишла том брзином, а да је голман не стигне. То не може да се научи. Три живота да радите, да вежбате, то не може да се научи", објаснио је Милошевић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести