Мирослав Горданић: Трофеј купа за клупску историју

Победник овогодишњег Купа Србије на територији ФСВ је екипа Братства 1946 из Пригревице.
Miroslav Gordanić i Saša Korać/Privatna arhiva
Фото: Приватна архива/ Мирослав Горданић и Саша Кораћ

До трофеја је једну од најбољих екипа Српске лиге група Војводина довео тренер Мирослав Горданић. На позив спонзора Братства Саше Кораћа Горданић је током пролећне полусезоне  преузео је екипу и довео је до историјског успеха.

- У јесењем делу треће лиге био сам у стручном штабу Хајдука из Куле са којом сам освојио јесењу титулу. Након полусезоне од људи који воде клуб нисам ни са једне стране испоштован па сам поднео захтев Арбитражној комисији да испита случај и донесе коначну одлуку. У међувремену сам пре два и по месеца, на позив, Саше Кораћа дошао у Пригревицу да помогнем у остварењу високих амбиција у купу. Направили смо лепу причу и на крају освајањем Купа Војводине направили историјски успех - истиче Горданић, који иза себе има импозантну тренерску каријеру.


Добра процена Кораћа

Пред почетак трке за бодове у Српској лиги екипа Братства је уз Хајдук, Кабел и Омладинац убрајана међу кандидате за виши ранг. На крају првенства Братство је било четврто.

- Имали су Пригревчани одличан тим , спреман за сва искушења, међутим, пред почетак припрема за пролећни део неколицина играча се разболела, нису прошли комплетне припреме,  што се одразило на резултате. Реалну слику имао је Саша  Кораћ тврдећи  да би било сулудо вијати резултате на оба фронта обзиром да је квалитетом одскакао Кабел, а да је Хајдук како је првенство одмицало посустајао, па је  приоритет био куп, који смо освојили – задовољан је  Горданић.  


Пут ка трофеју са Пригревчанима није био ни мало лак.

- Мој деби на клупи Братства био је у финалу Купа ПФС Сомбор против Радничког (Сомбор) коју смо добили после пенал рулета и освојили куп подручја Сомбор. Потом смо у четвртфиналу савладали  екипу Кабела минималним резултатом, чиме смо показали да смо квалитетан тим јер победити новог прволигаша био је истински подвиг. На путу ка трофеју савладали смо у Бачком Градишту екипу Војводине након бољег извођења једанаестераца. Казнени ударци били су нам савезник и у финалу против Подриња из Мачванске Митровице. У регуларном делу било је нерешено а  на пенал рулету показали смо прави карактер. Да је утакмица била квалитетна најбоље сведоче речи бившег селектора репрезентације  Илије Петковића да је пехар припао бољем тиму. Наравно да су највећем допринос успеху дали играчи , као и стручни штаб у коме су били тренери  Живота Гавриловић, Светозар Цветичанин, физиотерапеут  Страхиња Теслић и оперативац Игор Наранчић. Навијачи су имали великог удела, као   и човек који је веровао у нас Саша Кораћ, коме смо се на прави начин одужили пехаром  Купа Војводине - задовољан је Горданић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести