Мирослав Кресовић, председник ФК Младост ГАТ: Желимо да стасамо у стабилног прволигаша

Новосадски ФК Младост ГАТ представља један од колектива који је током неколико последњих сезона начинио највећи узлет и из Новосадске стигао у Прву лигу.
kresovic mladost
Фото: Мирослав Кресовић, фото: Приватна архива

Некако тихо у јавности, али зато резултатски бучно на зеленом тепиху момци с Новог насеља су константно напредовали и стигли до другог ранга у нашем фудбалу. Сврстали су се тако уз раме суперлигашима Војводини и Пролетеру и конкуретској екипи Кабела у прволигашком друштву, сведочећи да новосадски фудбал наставља с постављањем нових стандарда. И не само то, на старту првенства остварили су реми против Графичара (0:0) у Београду, а онда су, као домаћини у Челареву, савладали и дојучерашњег суперлигаша из Бачке Паланке (1:0), показујући да добра организација и јасно постављени циљеви  морају да донесу резултате. И то упркос чињеници да су, после убедљиво освојеног првог места у Српској лиги Војводина, морали да играју и бараж сусрете с Телеоптиком.

- Свакако су нас бараж сусрети с Телеоптиком, који је филијала Партизана, пуно реметили на путу којим смо кренули и одузели нам део драгоценог времена – каже млади и амбициозни председник ФК Младост ГАТ Мирослав Кресоја. – Није лако када уложите огромни труд и ресурсе да будете најбољи у војвођанској групи Српске лиге, одиграте велики број утакмица, а то вам само донесе могућност да се нађете у баражу. Уместо заслужене радости, суочили смо се с одређеном дозом страха због могућности да не стигнемо до прволигашког друштва. Иако смо за ривала имали најтежег од три могућа ривала, све се завршило добро за нас. Телеоптик је веома добра и млада екипа, али смо истрајали и заслужено се нашли у Првој лиги Србије.

Иако је Младост ГАТ обезбедила место у много јачој конкуренцији, играчки кадар током лета претрпео је велике промене.


Никуда не журимо

Дејан Слијепчевић, власник фирме ГАТ која је генерални спонзор Младости, у јавности је познат као човек који у свему што ради тежи ка врхунским дометима и као привредника просечност га не занима. Може да се претпостави да то важи и за фудбал и да ће ускоро апетити екипе Младост додатно да порасту.

- У договору с господином Слијепчевићем најавили смо амбиције  да постанемо стабилни члан Прве лиге Србије. У односу на то како будемо радили, време ће показати да ли смо спремни и за нешто више. Наравно да је спортски изазов да размишљамо и о томе да у догледно време играмо с најбољима, односно да нам ривали буду Црвена звезда, Партизан, Војводина, али никуда не журимо – поручио је Кресовић.


- Истина је да смо променили малтене све, јер играње у Првој лиги представља неку другу димензију. Много је јача конкуренција, а лига не трпи никакве аматерске релације, већ су апсолутно професионализоване. Због тога смо довели практично читав нови тим, у којем су се нашли и многи познати и признати фудбалери, чак и за суперлигашку конкуренцију. Ангажовали смо новог тренера Љубомира Ристовског, стигао је и спортски директор Денис Малешевић, као и секретар Озрен Дукић. Тренер Саша Филиповић, човек који нам је обезбедио играње у прволигашком друштву, пошто нема професионалну тренерску лиценцу, остао је помоћник Ристовског, јер нисмо могли, али ни желели, да пребрегнемо све оно што је за клуб урадио. Помоћник је и Жарко Ђаловић, као и досадашњи тренер голмана Дејан Зукић.

Навикла је екипа Младости ГАТ јавност на добре резултате, па је занимљив одговор председника на питање које се тиче  циља у првенству које је тек почело.

- Основни циљ нам је да постанемо стабилни прволигаш, јер смо нови у овој лиги и још увек се на њу адаптирамо. Не бих уопште да причам о неким већим дометима, јер је то прилично шкакљива тема. Имао сам прилику да видим колика је разлика између Српске и Прве лиге, односно између аматерског и професионалног фудбала и због тога не бих да ширим причу.

У прва два кола екипа је забележила по реми и победу.

- Остала је мала жал што нисмо успели да савладамо Графичар у Београду, али сам, генерално, задовољан учинком тима и стручног штаба и сигуран да ће, уколико наставимо да корачамо овим путем, све бити онако како треба и како сви у клубу прижељкујемо.

У прволигашкој конкуренцији сада се налази приличан број екс-суперлигаша, што ће осталима знатно отежати могућност да реализују зацртане планове.

- Заиста је у конкуренцији већи број бивших чланова елитне лиге српског фудбала. Нећу више да говорим да смо „мала Младост“, јер смо резултатима и остварењима показали да смо израсли у озбиљни, прволигашки клуб. Имамо свој пут, своје циљеве и, без обзира на јак састав лиге, потрудићемо се да остваримо оно што мислимо да је реалност за нас у овом тренутку. Изазов за све екипе биће да победе неког од бивших суперлигаша, ми смо у томе већ успели у дуелу с Бачком, а у следећем колу гости смо тиму Златибора. Више је кандидата за освајање једног од прва два места, јер ту су Јавор, Инђија, Железничар из Панчева и ИМТ, а уз њих су и Бачка, Златибор, Рад и да не ређам даље – казао је Кресовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести