Млада фудбалска репрезентација Србије једном ногом на Европском првенству

Млада фудалска репрезентација Србија одушевљава нацију партијама у квалификацијама за Европско првентво. После пет кола наши момци имају максималан учинак, а последњи у низу савладани су Јерменију (1:0), у Јеревану.
srbija mladi, fss
Фото: Фудбалски савез Србије

“Орлићи” су на пола пута до пласмана на ЕП, а тежи део посла су максимално одрадили, између осталог  добили су Аустрију и Македонију у гостима.

Меч против слабашне Јерменије био је мач са две оштрице за изабранике Горана Ђоровића, дошао је после тешког гостовања у Аустрији  и бодови су унапред  били уписани. Због тога су слабије од очекиваног ушли у утакмицу, али како је време пролазило били су све сигурнији и требало је да славе са већом разликом.

Фудбалер коме ће меч у Јеревану остати у посебно лепом сећању је нападач Рада Александар Лутовац. Дебитовао је у утакмици против Аустрије и постигао гол, што је учинио и у Јеревану.

„Утакмица против Јерменије нам је дошла у по нас компликованом тренутку, после исрпљујуће утакмице са Аустријом и знали смо да ћемо морати да пружимо максимум да би славили. Домаћин нас је изненадио фуризним почетком, али смо се после сабрали и квалитет је дошао до изражаја. Показали смо да смо одлична екипа, а ја сам убеђен да ове квалификације можемо да завршимо непоражени“, рекао је стрелац поготка у Јеревану.

Одличну партију пружио је и Данило Пантић.

„Хтели смо победом затворимо ову годину и успели смо у томе. Пропустили смо много изгледних шанси, на срећу нашу и један гол је био довољан за тријумф. Има још доста да се игра, али до сада смо направили фантастичан посао и верујем да ће нам самопуздање бити све веће и веће. Имамо три утакмице код куће и две на страни и имам утисак да квалификациони циклус можемо да завршимо са максималним учинком“, оптимиста је Пантић. 

Голман Борис Радуновић је сјајном интервенцијом у финишу сачувао победу у Јеревану.

„Све је за сада добро, али већ се окрећемо наредним утакмицама. Терен у Јерменији је био веома тежак па и због тога морам  да похвалим екипу на максималном приступу, а драго ми је да сам и ја имао свој допринос успеху“, рекао је Радуновић.

Србија наредну утакмицу игра на Гибралтару 23. марта наредне године.

И. Лазаревић

Табела

Србија              5      5      0      0      13:3  15

Русија               5      3      1      1      8:4    10

Аустрија           5      3      0      2      13:4  9

Јерменија        7      2      1      4      5:11  7

Македонија      4      1      0      3      3:7    3

Гибралтар        6      1      0      5      1:14  3      

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести