Младост ГАТ нови Суперлигаш

Раднички (СМ) - Младост ГАТ 1:3 (0:1)
2
Фото: Dnevnik.rs

Великим слављем играча и навијача екипе Младости ГАТ завршила се веома занимљива утакмица у Сремској Митровици. Новосађани су испунили сновеа, савладали Сремце са 3:1 и коло пре краја Прве лиге обезбедиули пласман у Суперлигу.

Сусрет почео је баш на начин на који су то гости и желели. Већ у 4. минуту, сјајно је асистирао с десне стране Никола Поповић, практично у главу погодио првог стрелца Лиге Милана Видакова и Младост ГАТ је повела. Успели су домаћини у 7. минуту да постигну гол, али је он био оправдано поништен због прекршаја над голманом Милојевићем. Имао је Раднички теренску иницијативу, али је нову велику прилику у 23. минуту пропустио да реализује тим из Српске Атине. Поново је расположени Поповић био асистент, али Миле Савковић није добро захватио лопту и она је отишла у гол ауто.

У наставку је екипа из Сремске Митровице кренула свим силама ка голу Алексе Милојевића. У 48. минуту лоше је шутирао Чарапић, а у 68. Пејовић је пропустио да реализује велику шансу после корнера. Повијала се одбрана Младости ГАТ, а онда је севнула контра у 75. минуту, у којој се нашао поново Поповић, сустигао га је и оборио један одбрамбени фудбалери Митровчана и судија Јекнић показао је на белу тачку. Сигурни реализатор био је Поповић и већ тада се могло наслутити да ће се на крају радовати гостујући састав.

Ипак, у 80. минуту уследио је напад домаћина, са више од 20 метара шутирао је Петровић, Милојевић је кратко одбио лопту, а на правом месту нашао се Димитрић и смањио вођство гостију, у у надокнади е времена, после одличне контре, Караћ упосио Савановића, а овај поставио коначних 1:3.

А. Предојевић

Б. Рокнић

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Агропапук Арена, гледалаца 500, судија: Јекнић (Суботица), стрелци: Димитрић у 80. за Раднички, а Видаков у 4. Поповић у 76. (из пенала) и Савановић у 94. минуту за Младост ГАТ. Жути картони: Димитрић, Чарапић, Шкорић, Пејовић (Раднички), Милојевић, Поповић, Мијић, Н. Илић (Младост ГАТ).

РАДНИЧКИ: Бурсаћ 6,5, Јосимов 6,5, Протић (Гајић 6,5), Јанковић 7, Димитрић 7, В. Илић 6,5 (Пејовић 7), Чарапић 7, Новић 6,5 (Крижан 6,5), Видић 6,5, Петровић 7, Шкорић 6,5.

МЛАДОСТ ГАТ: Милојевић 7, М. Илић 7, Миловановић 7, Поповић 8 (Марковић), Димитров 7 (Ожеговић), Видаков 7,5 (Савановић 7), Мијић 7, Секулић 7 (Караћ), Н. Илић 7, Јочић 7, Савковић 7 (Гојков 7).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести