НАГРАДА НА МЕЂУНАРОДНОМ ТУРНИРУ ЗА ЈУЖНУ СРПСКУ ПОКРАЈИНУ: ФК Црвена звезда ДОНИРАО 50.000 ЕВРА Народним кухињама на Косову и Метохији

БЕОГРАД: Фудбалски клуб Црвена звезда донирао је целокупну награду од освајања „Пари купа” у Санкт Петербургу у износу од 50.000 евра Народним кухињама на Косову и Метохији.
s
Фото: Youtube Prinscreen / Crvena zvezda

Црвено-бели су на турниру одиграли три утакмице и све три добили. Прво су надиграли Зенит, потом декласирали Нефчи, да би за крај турнира били бољи од Фенербахчеа, преноси портал Моцарт Спорт.

Генерални директор Фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић рекао је да су успеси црвено-белих „подвизи за добробит српског народа”.

„Одлучили смо да награду поводом освајања 'Пари купа' у Санкт Петербургу у целости донирамо Народним кухињама на Косову и Метохији, како бисмо бар мало помогли нашем угроженом народу коме је свака финансијска подршка изузетно важна ради опстанка на вековним огњиштима. Желимо да сачувамо наше Косово. Наставићемо да помажемо онима који су најугроженији, јер је Црвена звезда увек била ту за свој народ који је чини великом”, истакао је Терзић.

Црвено-бели су и почетком јануара, односно за Божић, уплатили 20.000 евра за народне кухиње на КиМ.

Звезда је годинама уназад одлазила на Косово у Метохију како би играла пријатељске утакмице.

Прва је одиграна је 4. маја 2015. године када је Звездина делегација посетила Грачаницу и одиграла хуманитрани меч у оквиру акције „Играјмо за бебе на Косову”.

Црвена звезда је поново била у Грачаници у мају 2016. године када су навијачи српског шампиона из тог места донирали Епархији рашко-призренској новчану помоћ од скоро пола милиона динара.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести