Натхо: УСПЕЛИ Смо да се вратимо; Николић: Држимо се заједно

БЕОГРАД: Фудбалер Партизана Бибарс Натхо изјавио је да су "црно-бели" одиграли тешку утакмицу против ИМТ-а и додао да је екипа успела да направи преокрет.
Natho/Fonet/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда/Израелац Натхо био је најбољи на терену

Партизан је синоћ после преокрета славио са 3:2 у мечу шестог кола Суперлиге Србије иако су "црно-бели" у једном тренутку губили са 2:0.

"Поново смо одиграли тешку утакмицу! Нисмо били паметни, нисмо стварали шансе и наивно смо примили голове из контранапада. Сами смо себе ставили у тешку ситуацију, али успели смо да се вратимо и то је једино важно", рекао је Натхо, преноси званични сајт Партизана.

Кристијан Белић је био један од најбољих играча у екипи Партизана.

"Била је добра утакмица! Показали смо карактер на крају иако смо имали два гола заостатка. Није била лака ситуација, али смо показали од чега смо, вратили се у утакмицу и веровали да можемо да стигнемо резултат. Са друге стране, свака част играчима ИМТ-а. Показали су да имају квалитет, иако су млади", рекао је Белић и наставио:

"Утакмица је била квалитетна са доста шанси и добро је да смо стварали прилике. Требало је боље да будемо постављени у одбрани док су нападали, али такав је фудбал - повуче сваког лопта. Једна квалитетна утакмица са добрим противником. Ово нам много значи у наставку сезоне како бисмо у добром ритму наставили и веровали да можемо да урадимо оно што желимо".

Немања Николић је постигао гол за победу Партизана у 95. минуту.

"После овако тешке утакмице и неуспеха у Европи, нагласио бих да је заједништво у екипи на максимуму! Држимо се заједно у сваком тренутку и за наше залагање смо овај пут награђени, морам да кажем - заслужено, јер смо до последњег звиждука веровали у победу. Мислим да смо шутнули 25 пута на гол и створили доста шанси које нисмо искористили. ИМТ игра одличан фудбал, честитке њиховим играчима који увек бирају одлична решења у транзицији, о чему сведочи 12 датих голова у уводном делу сезоне", рекао је Николић.

Он је похвалио тренера Партизана Игора Дуљаја.

"Мој гол за победу има увертиру и искрено ћу рећи да је то заслуга феноменалног људског односа са тренером Дуљајем. Замолио сам га да у суботу кумујем на венчању свог друга из детињства и он ми је дао дозволу, што можда неки други тренер не би. То довољно говори о њему, каква је људска величина и да се ауторитет некада не стиче тренирањем строгоће већ разумевањем и међусобним поверењем. У шали ми је рекао да ако кумујем, онда морам и да постигнем гол када уђем у игру", навео је Николић.

Он је истакао да није могао да замисли бољу завршницу утакмице.

"Гол за победу је део свадбеног поклона, али још једном морам да нагласим да је Дуљај један од најискренијих људи које сам срео у досадашњој каријери и својим радом гине за Партизан, као што је то радио некада на терену. Сам погодак је резултат одличне комуникације са Салдањом који, и поред тога што је гол-играч. Има преглед игре и осећај када треба да упути додавање што је вечерас у више наврата урадио. Ово ми је први гол у другом мандату у Партизану и изгледа да је кум морао да се ожени па да 'крене' и мени", закључио је Николић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести