НЕМА НИШТА ОД ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА ЗА ОМЛАДИНЦЕ: Реми Србије у Грчкој (У19) за крај квалификација

Омладинска фудбалска репрезентација Србије (У19) ремијем је завршила квалификације за Европско првенство.
s
Фото: ФСС

На гостовању Грчкој било је нерешено, 3:3 (0:1). И пре ове утакмице знало се да ни Грчка ни Србија немају шансу да се домогну првог места које води на Европско првенство јер су доживеле по два пораза у прва два кола.

Србија је на полувремену имала предност коју јој је донео Војин Серафимовић голом у трећем минуту. У наставку, виђено је још пет голова, прво је Јован Шљивић повећао предност Србије на 2:0 голом у 48. минуту. Ипак, домаћин је успео да се тргне и за тили час преокрене скор. Христос Алексију у 59. и Гитерсос у 72. минуту постигли су голове за Грке који су потом повели и са 3:2 другим голом Алексијуа у 78. минуту.

Србија је успела да дође до бода захваљујући  другом голу Шљивића на утакмици у 88. минуту.

Изабраници селектора Радована Кривокапића такмичење у Групи 4 завршили су на последњем, четвртом месту са једним бодом.

Грчка и Србија су тако окончале квалификације са бодом, а пласман на Европско првенство као првопласирана са све три победе обезбедила је Данска која је у директном дуелу за прво место савладала домаћина Португал резултатом 2:0.

Србија - Грчка 3:3 (2:0)

Стадиону у Табуи. Судија: Мохамад Усман Аслам (Норвешка). Стрелци: Серафимовић у 3, Шљивић у 48 и Шљивић у 88. минуту за Србију, а, Алексију у 59,Гитерсос у 72. и  Алексију у 78 минуту за Грчку.

ГРЧКА: Величковић, Ђекић, Васиљевић, Серафимовић, Миросавић (67. Симић), Петровић (63. Младеновић), Станковић, Алексић (54. Букинац), Шљивић, Сремчевић (68. Мирчетић), Мијатовић (63. Луковић).

ГРЧКА: Каракасидис, Георгиадис ( 61. Лацикурас), Катрис. Алексију, Делигианис, Контурис, Бакујас, Андрикопулос, Калоскамис (90+3. Марусис), Гумас (61. Пасахидис), Гитерсос (88. Папаканелос). 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести