Немања Милојевић није више фудбалер Војводине

Прилично неочекивано стигла је вест о споразумном раскиду уговора између везног фудбалера Немање Милојевића и ФК Војводина.
Nemanja Milojevic
Фото: Немања Милојевић, фото: Ј. Грлић

Истина је да се плавокоси 21-годишњак тренутно није налазио у првом плану код тренера Ненада Лалатовића, али је мало ко очекивао да би могао да оде из Новог Сада. Десило се, међутим, управо то, он је сада слободан играч и у наредним данима ће донети одлуку о томе где ће наставити каријеру.

- Тако је то у фудбалу, живот иде даље, а мом дојучерашњем клубу желим сваку срећу и да оствари планове које смо сви заједно ковали пред почетак нове сезоне - рекао је, уз осмех, млади репрезентативац Грчке и син тренера Црвене звезде Владана Милојевића. - Пресудно у мојој одлуци да одем није било то што нисам био у фокусу код тренера, већ чињеница да су се појавиле неке ствари које нисам очекивао. Не бих да говорим о њима, коректно смо се растали и сада правим планове за будућност.

Спортски директор Никола Лазетић нагласио је да је Немања био изузетно коректан према клубу и да му је опростио не мала финансијска потраживања.

- Током протеклих годину дана, у којима сам носио дрес Воше, било ми је у клубу веома лепо. Истина је да прошла сезона није била обележена добрим резултатима, али сам имао одличну сарадњу са свим људима из клуба. Пуно тога новог сам научио од свих тренера с којима сам у Новом Саду радио, али, ево, дошло је време да се разиђемо и ту нема ничег необичног.


Учинак

Немања Милојевић облачио је дрес с грбом Војводине у 35 првенствених утакмица током прошле сезоне. Био је један од најстандарднијих првотимаца, а два пута се уписао и у листу стрелаца.


Занимљиво је како је Владан Милојевић реаговао ни новонасталу ситуацију.

- Отац дели моје мишљење да су ово нормалне животне ситуације и већ смо почели да размишљамо о томе где бих могао да наставим каријеру. Постоје клубови који су заинтерсовани да ме виде у њиховој средини, али никуда не журим. Добро ћу размислити о томе где би ми било најбоље да играм. Тренутно сам склонији решењу да одем у иностранство. Не знам још, видећемо...

Пошто је члан младе репрезентације Грчке, логично би било да се управо из те земље јаве неки од клубова.

- Кажем, никуда на журим. Прво ћу да разговарам у кругу породице, да сви заједно промислимо и донесемо одлуку где је најбоље да одем, а једна од опција јесте и Грчка. Слободан сам играч, не постоје никаква финансијска оптерећења на договор са мном и надам се да ћу одабрати најбољу солуцију где да одем - поручио је Немања Милојевић, младић који је каријеру почео у млађим категоријама Чукаричког.

А. Предојевић

Дамјан Гојков у Спартаку ЖК

Ни Дамјан Гојков (21) се није дуже од годину дана задржао у Новом Саду. Овај офанзивни везни фудбалер био је у неким утакмицама Војводине истински “yокер”, али није успео да се устали у стартној постави. Црвено-бели дрес носио је у 29 утакмица и постигао један гол. После споразумног раскида уговора с новосадским суперлигашем, Гојков је потписао обавезу са Спартаком ЖК на три и по године.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести