Немања Николић одвео Вошу у полуфинале Купа Србије

НОВИ САД: Један гол био је довољан Војводини на гостовању у Нишу за победу против Радничког, која је значила пласман у полуфинале националног Купа, где је за две недеље очекује екипа ТСЦ-а.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

После четири прецизно школски изведене акције без реализације у завршници, што се првог дела тиче, Новосађани су повели у 44 минуту велемајсторским лобом Немање Николића са 25 метара, чему је претходила грешка Андрића који је изгубио лопту у дуелу са Барајем у последњој линији одбране свога тима.

Тако је награђена солидна партија фаворизованих гостију, заснована на нападачком опредељењу, најављеном још у осмом минуту повољном приликом Бараја, након успешног Николићевог паса. Голман Росић се одлично поставио, баш као што је то учинио и петнаестак минута касније када је зауставио Зукићев шут, после Чумићевог увођења лопте у игру из прекида. Росићев учинак за оцену о једном од најзапаженијих појединаца у првом полувремену употпуњен је у 41 минуту интервенцијом испред Бараја, на пас Вељка Симића.

Коначно, акција која је претходила водећем голу у 44 минуту завршена је без шута у оквир гола, јер Чумић није стигао лопту, коју је паралелно са голом послао Антонијевић.

У међувремену, бележили смо и два покушаја домаћих играча у збиру утисака који је сведочио о подређеној улози Нишлија у првих 45 минута игре: најпре је у 11 минуту Саша Марјановић из слободног ударца шутирао у оквир гола за Симићеву легитимацију сигурног чувара мреже. Био је то једини ударац Нишлија у противнички гол, јер је лопту у 28 минуту, после дуплог паса Јамкама и Мићина, Белаковић са 10 метара послао изнад пречке.

Имиџ квалитетног голмана Росић је потврдио и на почетку другог полувремена: одбранио јенајпре покушај Немање Николића из непосредне близине, одмах потом и Чумића, који је натрчао на одбијену лопту, да би на други одбитак Јеличић шутирао преко гола.

У наредних двадесетак минута статистика је казивала да су Нишлије имали значајнији проценат у поседну лопте, али без значајнијих узбуђења све до 72 минута, са Марјановићима у главним улогама: Саша је извео корнер, а Стефан захватио лопту главом између гостујућих играча, али је Никола Симић сигурном интервенцијом доказао да и Војводина има голмана за престиж.

Потврдио је такву оцену Симић и у интервалу надокнаде времена када је зауставио лопту, после шута Саше Марјановића са десетак метара, што је била идеална позиција да Нишлије продуже

неизвесност за извођење казнених удараца. Уместо серије казнених удараца у случају нерешеног резултата, у последњем минуту, на интервенцију видео асистента, пенал за Војводину није искористио Вукчевић. Шутирао је покрај гола, док је на голу Радничког, уместо искљученог голаман Росића, био Јовановић.

Л.Б-з

Раднички – Војводина 0:1 (0:1)

НИШ: Стадион Чаир, гледалаца 600, судија Милош Милановић (Ћуприја), стрелац: Н.Николић у 44 минуту, жути картони: Пејовић, Стојановић, Росић, пом.тренер Јовановић ( Раднички), Антонијевић, Јеличић, Милошевић (Војводина), црвени картон: Росић (Раднички).

РАДНИЧКИ: Росић 7, Варга 6, Андрић 5 (Јовичић 6), Јамкам 6,5, Стојановић 6, Ст. Марјановић 6,5, Пејовић 5,5 (Месаровић 6), Мићин 5,5, (Цветковић 5,5), Са. Марјановић 6,5, Белаковић 6 (Јовановић 6), Шкрбић 5,5 (Петров 6).

ВОЈВОДИНА: Н.Симић 7, Јеличић 7, Љубисављевић 6,5, Траоре 6, Антонијевић 6, Топић 7 (Буснић), Зукић 6, Бараје 6 (У.Николић), В.Симић 6,5 (Вукчевић), Чумић 6 (Милосављевић), Н.Николић 7 (Милошевић).

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести