Лалатовић: Очекујем спектакл у дербију са Звездом

Фудбалери Војводине су и у градском дербију са Пролетером потврдили добру форму, освојили су три бода (1:0) и остали на челу табеле.
lalatovic nenad
Фото: Ненад Лалатовић, фото: Ј. Грлић

Утакмица на “Карађорђу” одиграна је у лепом амбијенту, пред нешто више од 4.000 гледалца, а наредни ривал, наредног викенда, на новосадском стадиону биће шампион Црвена звезда, па је реално да се за тај меч тражи карта више. 

- Драго ми је што смо победили градског ривала пред дерби против Црвене звезде, иако, опет понављам, ми не тежимо томе да постанемо прваци. Наша обавеза је да навијаче обрадујемо тиме што ћемо, после неколико година, Војводину одвести у Европу, јер клуб, ови навијачи и овај град апсолутно заслужују да имају представника у квалификацијама за Лигу Европе – рекао је стратег Воше Ненад Лалатовић.

Војводина бележи одличне резултате ове сезоне и видан је напредак у односу на претходну. У градском дербију није било много голова као на претходним утакмицама, али је игра била сасвим добра.


Матић пропушта дерби

Велики ударац за Вошу против Звезде биће неиграње првог нападача Бојана Матића који је добио суспензију због жутог картона.

- Због жутог картона који је добио у дуелу са Пролетером Матић неће моћи да игра против Црвене звезде. Матић је добио жути картон зато што је пао преко играча који му се поставио испред њега и то апсолутно није било за жути, али знао сам да тако нешто може да се деси. Са Деветком нисам хтео ни да ризикујем, да се не би десило да у наредној важној утакмици за нас будемо са ослабљеном задњом линијом, јер претпоставио сам да ће неко од тих играча добити жути картон - казао је Лалатовић.


- Где сам био тренер, постављао сам се тако да је све осим победе – неуспех, те то преносим на своју екипу. Ово је скоро исти тим који је прошле сезоне био осми, а сад је први. То није мој квалитет, већ квалитет тих играча. Човек само треба да зна да их пробуди и да им врати самопоуздање. Код мене на сваком тренингу морају да победе, а камоли на утакмици и публика то препознаје и прати. У досадашњих шест одиграних утакмица имамо пет победа и један реми и то је оно што ме јако радује. Очекујем спектакл следећег викенда, када овде буде дошла Црвена звезда, јер ови играчи су заслужили да буде пун стадион. Ја сам навикао на такав притисак, а уколико желе да напредују и иду даље, на то морају да се навикну и играчи – поручио је Лалатовић.

С. Р.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести