Новобечејци у великим проблемима

Ни најстарији љубитељи фудбала у Новом Бечеју не сећају се овако тужне јесени, каква је била ове године.
С. Давидовић/Екипа Јединства
Фото: С. Давидовић/Екипа Јединства

Фудбалери Јединства се од 2006. године непрекидно такмиче у Војвођанској лиги исток, а први део овогодишњег првенства окончали су на последњем, 18. месту са само 11 бодова и гол разликом 13:44 и тиме наговестили да ће на пролеће имати (не)могућу мисију да сачувају статус војвођанског лигаша.

Екипу су у првом делу првенства водила два тренера, у првих девет кола Страхиња Васковић (победа и реми), а потом на осам утакмица Синиша Тодоровић (2 победе и реми).Наступило је 25 фудбалера, свих 17 утакмица одиграли су: Дејан Бошков, Василије Радовановић и Марко Ратко, затим следе Јован Чокулов 15, Леон Баркоци, Марко Њагрин, Иса Лалић 14, Ненад Пецарски, Страхиња Милошевић, Милан Видић 13, Марко Дрљача 12, Данило Мирчетић 11, Бранислав Докман, Матеја Тодоровић 10, Александар Станковић, Маријан Илић, Павле Којић 9, Виктор Бало, Вук Миљановић 7, Игор Влашкалин, Марко Пецарски 3, Марко Балабан, Никола Еремић 2, Александар Киурски и Драгиша Салиховић једну утакмицу. Новобечејци су постигли само 13 голова, колико и Банат из Ченте, што је најмање у лиги. Најефикаснији је Јован Чокулов са 4 гола, затим Данило Мирчетић 3, Марко Ратко 2, Иса Лалић, Марко Њагрин, Страхиња Милошевић и Александар Станковић по један гол.

После завршене јесење сезоне Душан Милашиновић, који је неколико година на челу клуба, дао је неопозиву оставку:

- Немам више снаге да се борим против ветрењача. Најавио сам оставку пре неколико месеци, али ипак нисам желео да клуб оставим на цедилу у току такмичења. Тачно је да се налазимо у великој кризи, агонија траје већ неколико година, али сада смо заиста на ивици амбиса. Мислим да је сада време да се са људима који воде бригу о спорту у општини седне и поразговара  шта и како даље. Треба изабрати људе који могу и желе да раде. Очекујем да ће се наћи решење за новобечејски фудбал, који се у нашем граду игра више од 110 година – рекао је донедавни председник клуба Душан Милашиновић.

Текст и фото: С. Давидовић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести