НОВОСАДСКА ЛИГА Фрушкогорски партизан - Индекс 1:1 (1:0)

Утакмица у Буковцу одисала је вим и свачим. И лошим суђењем и добром, али нервозном игром, јер обе екипе желеле су цео плен. Игра на терену држала је пажњу свих, на било који начин.
Momenat sa utakmice u Kisaču   Foto: P. Palik
Фото: Моменат са утакмице у Кисачу   Фото: П. Палик

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, гледалаца 200, судија: Тошић (Нови Сад). Стрелци: Рогановић у 38. за Фрушкогорски партизан, а Губеринић у 88. минуту за Индекс. Жути картони: Вулин, Кантар, Симић, Пргоњић, Д. Девић, Рогановић, Клинцов (Фрушкогорски партизан), Бељански, Вучковић и Кнежевић (Индекс). Црвени картон: Томљановић (тренер Фрушкогорског партизана).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Вулин, Д. Девић, Симић, Рогановић, Клинцов, Бабић (Грубишић), Д. Девић (Подрашчанин), Дулић, Јанић, Кантар, Пргоњић.

ИНДЕКС: Субашић, Ковачевић, Бељански (Клаић), Вучковић, Кнежевић, Нађ, Марковић (Целин), Губеринић, Недић, Попин (Звекан), Сендерак.

Утакмица у Буковцу одисала је вим и свачим. И лошим суђењем и добром, али нервозном игром, јер обе екипе желеле су цео плен. Игра на терену држала је пажњу свих, на било који начин. Буковчани су кренули офанзивно и већ у 2. минуту за њих није суђен једанаестерац, а током утакмице био је још један, који само делиоци правде нису видели. Ипак, домаћи су повели у 38. минуту. После сјајно баченог аута Дејана Девића, главом је мрежу гостију погодио Зоран Рогановић. Тај резултат остао је све до 88. минута, када је Веселин Губеринић снажним ударцем погодио мрежу Фрушкогорског партизана.

Мора се рећи да је утакмица, када је игра у питању, била занимљива и да је тако требала да буде све време, а не да пажњу више привуку они који имају различите дресове од обеју екипа, јер тако нешто само тера заљубљенике у фудбал од терена.

        М. Павловић

Шајкаш - Петроварадин 1:1 (0:0)

КОВИЉ: Игралиште Шајкаша, гледалаца 100, судија: Радиновић (Беочин), стрелци: Тривуновић у 94. за Шајкаш, а Коска у 72. минуту за Петроварадин. Жути картони: Играчев, Мајурић, Ђаковић (Шајкаш), Сурдучки, Гардиновачки (Петроварадин).

ШАЈКАШ: Попин, Ђаковић, Гојков, Алемпић, Рулић, Мајурић, Милановић, Зечевић (Михајловић), Играчев, Николаш, Панић, (Станковић, Тривуновић).

ПЕТРОВАРАДИН: Јовановић, Татић, Лазаревић, Гардиновачки, Сурдучки (Коска), Торбица (Лалић), Буквић, Павлов (Yарић), Ружић, Шавија, Шарац.

Минут судијске надокнаде делио је екипу Петроварадина да приреди велико изненађење и савлада у Ковиљу претедента за највиши пласман. Међутим, попустила је концентрација у редовима гостију, па је резервиста Милан Тривуновић успео да савлада одличног Александра Јовановића и домаћина спасе пораза.

У првом полувремену водила се равноправна борба без неких озбиљнијих прилика за гол. У наставку је домаћин био бољи, али шта то вреди када нису успели да пронађу пут ка мрежи Јовановића.

Резервиста Коска туширао је Ковиљчане. Побегао је чуварима и савладао голмана Попина. Међутим, нису гости успели да сачувају капитал.     М. По.

Татра  - Бачка 1:0 (0:0)

КИСАЧ: Игралиште Татре, гледалаца 200, судија Тепић (Шајкаш) ,стрелац:  Бобот у 84. минуту. жути картони: Ивков и Бобот (Татра), а  Индић, Гавранић, Радосацљевић (Бачка)

ТАТРА: Муњас 7, Берић 6, Медић 6, Буђик 7, Бобот 7, Батинић 7, Кеyа 6, Кузмановић 6 (Јашовић 7), Младеновић 6, Вучковић 6, (Митровић 6), и Ивковић 6

БАЧКА: Јаносев 7, Радосављевић 6, Мајсторовић 6, Индић 6, Танцик 7, Шарић 6, Милић 6, Гавранић 7, Леђанац 7, Латиновић 7 (Глишић 6). Трифуновић (Лињацки 6).

Била је то слабија и до краја резултатски неизвесна  фудбалска представа два равноправна противника. Домаћи су на крају ипак заслужено победили. У самом финишу утакмице Кузмновић је из слободног ударца пребацио неопрезну обрану гостију, а Бобот је лопту мајсторски из близине убацио у гол и обезбедио свом тиму важне бодове у борби за опстанак.  

   П. Палик

Нови Сад - Футог 1:0 (0:0)

НОВИ САД: Стадион на Детелинари, гледалаца 150, судија: Пејић (Нови Сад), стрелац: Вучић у 55. минуту. Жути картон: Илић (Нови Сад), Црвени картон: Миловац (Фугот),  и представник Футога Николић.

НОВИ САД: Ромић, Илић, Кавчић, Сувајyић, Кременовић, Бајат (Тубић), Игњић, Симић, Тепић (Ћелић), Вучић, Адамек (Зекић).

ФУТОГ: Марковић, Латиновић, Мир. Бероња, Карановић, Тополић, Мих. Бероња, Чепић, А. Косић, Швоња, Стевановски, Миловац, Сирар (Брнбота).

Поново је екипа Новог Сада пропустила сијасет прилика против екипе из Футога, која је на голу имала расположеног Владимира Марковића. Иако су гости већ у 10. минуту остали са десеторицом играча, јер је судија Пејић због псовања и претњи искључио Зорана Миловца. Домаћи нису успели да дођу до убедљивије победе. У игри која ће се брзо заборавити кобан за госте био је Немања Вучић.     

М. По.

Фрушкогорац - Омладинац 2:1 (1:0)

СРЕМСКА КАМЕНИЦА:  Игралиште Фрушкогорца, гледалаца 100, судија: Вукмановић (Нови Сад), стрелци: Варничић у 6. и Јевтић у 61. за Фрушкогорац, а Пецељ у 50. минуту (из пенала) за Омладинац. Жути картони: Печић, Спасојевић (Фрушкогорац), Пецељ, Зељковић, Самарyић представник (Омладинац). Црвени картон: Зељковић (Омладинац).

ФРУШКОГОРАЦ: Лалић, Караћ, Васојевић, Варничћ, Беговић, Старовлах, Јевтић, Шкрбић, Куртеш (Глишић), Спасојевић (Богдановић), Печић.

ОМЛАДИНАЦ: Зељковић, Савић, Штефек, Пецељ, Пердух, Вујчић, Мирковић, Анђелковић (Козарски), Ђурић, Пилиповић, Јовановић (Комљенић).

Екипа Фрушкогорца успела је после велике борбе да савлада госте из Степановићева. Мада су већ у 6. минуту голом Дамјана Варничића дошли до предности момци тренера Небојше Филиповића морали су да уложе пуно труда и залагања да дођу до победе. Након минималног вођства у наставку су гости голом капитена Бојана Пецеља из казненог ударца успели да изједначе. Кренули су Каменичани са нападима који су уродили плодом уз стрелца Милојка Јевтића и то је био гол који је одлучио да се домаћи на крају радују. 

М. По.

Ветерник - Бачка (Ђ) 2:1 (0:0)

ВЕТЕРНИК: Игралиште Ветерника, гледалаца 100, судија: Драгољевић (Бачки Јарак), стрелци: Гвозден у 51. и Субашић у 62. за Ветерник, а Ду. Тривуновић у 91. минуту за Бачку. Жути картони: Гвозден (Ветерник), Љ. Тривуновић, Калајyић, Дејановић (Бачка).

ВЕТЕРНИК: Ивић, Пекез, Огњановић, Ушћумлић, Марковић (Срдановић), Томић, Гвозден, Вуковић, Субашић (Малиновић), Николић, Чичић.

БАЧКА: Смољан, Калајyић (Балог), Љ. Тривуновић, Дејановић, Вујовић, Дангубић, Летић (С. Тривуновић), Марковић, Јанковић (Солдат), Д. Тривуновић, Станковић.

Наставила је екипа Ветерника са победама. Овога пута, поготово у првом полувремену наишли су на жесток отпор Ђурђевчана, па се на одмор отишло најнепопуларнијим резултатом.

У наставку је Немања Гвозден откључао браву гола гостију, а резултат је повећао Јово Субашић. Имали су гости лепу прилику да у 77. минуту смање резултат, али нису успели да из једанаестерца постигну погодак. Ипак је искусни Душан Тривуновић у првом минуту судијске надокнаде успео да савлада Младена Ивића, али је то било довољно само за частан пораз.  

М. По.

ЖСК - Сириг 2:0 (0:0)

ЖАБАЉ: Игралиште ЖСК-а гледалаца око 150. Судија: Ивановић (Нови Сад). Стрелци: Нинковић у 55. и Топић у 57. минуту. Жути картони: Нинковић, Каурин (ЖСК). Црвени картон: Радић (Сириг).

ЖСК: Савановић 7, Марков 7, Ћирин 7, Ђурђић 7, Yамбас 7 (Калајyић), Марић 7, Топић 7, Дамјановић 7, Тошић 7 (Малић), Нинковић 7 (Кронић), Каурин 7.

СИРИГ: Мишчевић 6, Декић 6, Грујичић 6, Петровић 6, Васић 6 (Дошлин), Дражић 6, Радић 5, Којовић 6, Ферати 7, Вујановић 6, Мисини 6 (Папак).

У Жабљу се играло обострано отворено, у не толико квалитетној колико неизвесној и занимљивој утакмици у којој су заслужено славили фудбалери ЖСК-а. Црвени картон који је зарадио својом несмотреношћу у последњем минуту првог дела игре Бојан Радић у многоме је олакшао посао домаћину да у овој утакмици лакше стигне до победе.

П. Бундало

Славија - Јединство 0:2 (0:1)

НОВИ САД: Игралиште Славије, гледалаца 150, судија: Ћулум (Шајкаш), стрелац: Китић у 10. и 60. минуту. Жути картони: Остојић, Бркљача (Славија), Ђекић, Заов, Стаменковић (Јединство).

СЛАВИЈА: Чавић, Паунић (Грујић), Пејаковић, Галић, Петровић (Војновић), Жакула, Остојић, Ждеро, Грубовић, Лаковић, Бркљача (Ћулум).

ЈЕДИНСТВО: Костуранов, Берић, Штефек, Стојановић (Стричевић), Гаyић, Митровић (Котуљач), Ђекић, Веселиновић, Китић (Стаменковић), Заов, Стевановић.

Фудбалери Јединства из Румјенке крупним корацима иду ка јесењој титули. Момци тренера Шпоње остварили су и дванаесту победу уз само један реми. Салајчани су пружили жесток отпор, мада су већ у 10. минуту имали мањак од једног гола, јер је Китић успео да савлада голмана Чавића. Нису се Салајчани предавали, покушавали су да дођу до изједначења, али је чврста одбрана на челу са голманом Костурановим све нападе домаћих успешно зауставила.

У наставку је набољи актер меча Китић по други пут савладао Чавића па су гости до краја рутински утакмицу привели крају. 

М. По.

 

Фрушкогорац - Омладинац 2:1, Нови Сад - Футог 1:0, Хајдук - ТСК 1:4, Славија - Јединство 0:2, Шајкаш - Петроварадин 1:1, Фрушкогорски партизан - Индекс 1:1, ЖСК - Сириг 2:0, Ветерник - Бачка (Ђ) 2:1, Татра - Бачка (Б) 1:0.

 1. Јединство     13     12     1      0      51:1          37

  2. Индекс         13    9      3      1      35:6            30

  3. ТСК             13     9      1      3      33:15          28

  4. Ветерник     13     9      0      4      34:13          27

  5. Шајкаш       13     8      2      3      32:11          26

7. Славија          13    5      5      3      15:9            20

  8. ЖСК             13    6      2      5      24:21          20

  9. Фрушког.     13     5      3      5      21:22          18

10. Бачка (Ђ)     13     5      1      7      19:26          16

11. Петровар.    13     4      3      6      18:23          15

12. Сириг            13    4      3      6      13:18          15

13. Фр. партиз.   13     3      4      6      21:27         13

14. Татра            13    3      2      8      19:36          11

15. Омладинац   13     2      4      7      13:29         10

16. Бачка (Б)     13     2      2      9      14:44            8

17. Футог           13     1      2      10     12:34           5

18. Хајдук         13     0      4      9      11:68             4

 

 

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести