НОВОСАДСКА ЛИГА Комшијски дерби Темеринцима

Сириг – ТСК 1:2 (1:0)
d
Фото: М. Менићанин

СИРИГ: Спортски центар Препород, судија: Кампић (Нови Сад), стрелци: Петровић у 21. за Сириг, Пуповац у 65. (из пенала) и 85. минуту за ТСК, жути картони: Наранчић, Петровић, Дражић, Стојановић, Вулић (Сириг), Плавшић, Бобот, Радин (ТСК), црвени картон: Плавшић (ТСК) у 79. минуту.

СИРИГ: Тарабић 7, Вулић 6, Б. Брежњак 7, Петровић 7,5, Наранчић 7, Дражић 7, Декић 6,5, Миловановић 6 (од 87. Томов - ), Ферати 7, Радовановић 7 (од 64. Рајачић - ), Стојановић 6 (од 77. С. Брежњак - ).

ТСК: Војводић 7, Кнежевић 7, Бобот 7, Стричевић 7,5, Милосављевић 7,5, Солдат 7, Косић 7, Плавшић 6, Радин 6,5 (од 90. Којовић - ), Пуповац 8, Новаковић 6,5. Сирижани су, у општинском дербију, уписали први пораз, иако су повели захваљујући слабој реакцији голмана Војводића и сналажљивости штопера Петра Петровића, који је из другог покушаја убацио лопту у мрежу. Домаћини су, у 50. минуту, могли да преломе меч, када је Бобот непрописно зауставио Едина Фератија, а одлични судија Кампић досудио пенал. Драган Војводић се искупио за кикс код гола, прочитавши намеру Стефана Радовановића.

Узбуђења су се ређала као на траци, па је у 65. минуту, досуђен пенал и за Темеринце, пошто је Стојановић фаулирао Пуповца. Одговорност је преузео Јово Пуповац, мајстор за казнене ударце, хладнокрвно погодивши мету – 1:1. На интервенцију помоћника Милановића, поништен је гол Плавшића, приговорио је судији и зарадио други жути картон. Бројчано слабији, гости су имали снаге да режирају преокрет. Јово Пуповац је из слободњака са 18 метара, нациљао ближи угао.

М. Менићанин

Ветерник - Тител 8:1 (2:1)

ВЕТЕРНИК: Игралиште Ветерника, судија: Пантић (Нови Сад), стрелци: Китић у 10. 54. и 59. Срдановић у 38. Субашић у 63. и 84. Чичић у 80. и 86. за Ветерник, а Дорословачки у 29. минуту за Тител.

ВЕТЕРНИК: Ивић, Томић, Швоња (Ђурица), Турало (Субашић), А. Ушћумлић (Гвозден), Китић (Ј. Ушћумлић), Срдановић (Ђокић), Вуковић, Станић, Николић, Чичић.

ТИТЕЛ: Мајор, Тодоровић (Н. Караташевски), Синани, Паунић, Ј. Караташевски, Куља, Цвијић, Јованов, Фодор, Ђаковић, Дорословачки.

Ветерничани предвођеним расположеним стрелцем Бојаном Китићем и без слабог места у екипи до врха су напунили мрежу екипи Титела. У првом полувремену гости су се добро држали, чак су након вођства домаћих голом Китића преко Дејана Дорословачког успели да поравнају резултат. Међутим, до полувремена је Срдановић донео нову предност за Ветерник. У наставку су се разиграли домаћини.

М. По.

Славија - Шајкаш 2:1 (1:1)

НОВИ САД: Игралиште Славије, судија: Ивановић (Нови Сад), стрелци: Стојичић у 7. и Кувекаловић у 54. за Славију, а Панић у 43. минуту за Шајкаш. Жути картони: Жакула, Стојичић, Мудрић, Чавић (Славија), Зечевић, Милановић, Попин, Алемпић, Тривуновић, Играчев (Шајкаш).

СЛАВИЈА: Чавић, Паунић, Лазаревић, Галић, Жакула, Стајић (Глигорић), Иконић (Милановић), Сојичић (Ћулум), Бркљача (Мудрић), Остојић (КУвекаловић), Убовић.

ШАЈКАШ: Попин, Станковић (Тривуновић), Зечевић (Вујиновић), Алемпић, Павков, Милановић, Марцикић, Играчев, Николаш, Панић, Радивојевић.

У дербију кола одлична фудбалска представа.  Одлично су Салајчани отворили меч Жакула се изборио за лопту на средини терена упослио у простор искусног Бојана Стојчића а овај матирао Срђана Попина.

У финишу првог дела гости из Ковиља су успели да поравнају резултат после одличног напада по левој страни лопту је прихватио Стеван Панић и прецизним ударцем погодио је малу мрежу. Прави потез у наставку је било увођење Стефана Кулекаловића. Талентовани нападач био је стрелац одлучујућег гола. Његов ударац са преко 16 метара скинуо је паучину са гола Попина.

М. По.

ЖСК -  Јединство (Г) 3:2 (3:2)

ЖАБАЉ: Игралиште ЖСК-а, судија: Тепић (Шајкаш), стрелци: Богданов у 20. Топић у 40. (из пенала) и Тошић у 44. за ЖСК. а Росић у 35. и 45. минуту за Јединство. Жути картони: Пињо, Ђурђић, Д. Марков (ЖСК),. Ковачевић, Бубњевић, Мандић (Јединство).

ЖСК: Савановић 6, М. Марков 7, Малић 7 (Марић), Ђурђић 7, Yамбас 8, Танасић 7, Богданов 8, Топић 8, Тошић 7, Д. Марков 7, Пињо 5 (Клисара 7).

ЈЕДИНСТВО: Видовић 8, Зорић 7 (Ђорђевић), Самарyић 7, Ковачевић 7, Новаковић 7, Димић 6 (Мандић 7), Малиновић 7, Росић 8, Бубњевић 8, Р. Тепић 7, М. Тепић 7.

Играло се одлично у дуелу комшија, отворено, нападачки. Нешто конкретнију игру Жабаљци су крунисали голом Саше Богданова. Гости су стигли до изједначења после прве од две погрешне процене Драженка Савановића, голмана домаћих, што је лепо испратио и казнио Марко Росић.

У завршници првог дела прво је Урош Топић са пенала донео нову предност домаћинима, да би одмах потом Петар Тошић дуплирао предност.  Међутим у последњим секундама првог дела после нове грешке  домаћег голмана  Росић је погодио мрежу.

У наставку је било неколико прилика на обе стране, али је резултат остао непромењен.

П. Бундало

Бачка (Ђ) - Татра 4:0 (1:0)

ЂУРЂЕВО: Игралиште Бачке, судија: Ћурчић (Тител), стрелци: Ду. Тривуновић у 12. и 63. Рогић у 77. и Ћирин у 87. минуту.

БАЧКА: Смољан, Др. Тривуновић (И. Тривуновић), Љ. Тривуновић, Мировић, Дејановић (Н. Тривуновић), Ж. Тривуновић (Ћирин), Рогић, Багић (Дангубић), Ду. Тривуновић (Проданов), Де. Тривуновић, Марковић.

ТАТРА: Милошевић, Сивчевић, Пејашиновић (Маковник), Буђик, Хашка, Дубачкић, Пановић, Живојнов, Зељковић (Муњас), Радић, Ожват.

Екипа из Ђурђева предвођена капитеном Душаном Тривуновићем лако је дошла до убедљиве победе над екипом из Кисача. И поред теренске иницијативе и безброј прилика уз неискоришћени казнени ударац у 33. минуту домаћи су на одмор отишли са голом предности, а стрелац је био Душан Тривуновић.

Све су домаћи ставили на своје место у фуриозном наставку најпре је Душан Тривуновић по други пут савладао Милошевића, да би се у стрелце уписали Милан Ругић и Ратко Ћирин.

М. По.

Фрушкогорски партизан – Хајдук (Ч) 3:0 (1:0)

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, судија: Ћулум (Шајкаш). Стрелци: Трифуновић у 25, Клинцов у 59. и Рогановић у 32. минуту.

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Перић, Девић, Симић, Клинцов, Бабић (Ружић), Рогановић (Бјелић), Дулић, Трифуновић (Чавић), Пролић (Лазић), Миловановић (Подрашчанин), Кантар.

ХАЈДУК: Шарић, Бранчић, Срећков, Дамјановић, Мајски, Максимовић, Петрић, Микулић, Самоловац, Миловановић, Вујичић.

Фудбалери Фрушкогорског партизана и после пет кола имају максималан број бодова. У госте су им дошли Чуружани и кући се вратили „кратки“. Не без разлога, јер Буковчани су им сместили три лопте у мрежу, а могло је да их буде и више.

Кренули су домаћи офанзивно ка голу гостију и правили шансе, али без реализације. Може се рећи да црно – бели нису пружили игру каква се очекивала, али и такви су укњижили нова три бода. Чуружани су се бранили безуспешно. Тек у 25. минуту домаћи су погодили из изузетне акције, а реализатор је био Марко Трифуновић.

У другом делу стрелци су били одбрамбени играчи. Повосио је искусни Мирослав Клинцов, а најлепши погопдак постигао је Зоран Рогановић. Он је опалио по лопти са скоро 40 метара и она се просто зарила у леви угао гола Чуружана.   

М. Павловић

Фрушкогорац - Сусек 3:1 (1:0)

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Игралиште Фрушкогорца, судија: Шарић (Нови Сад), стрелци: Варничић у 2. Лишић у 75. и Јевтић у 90. за Фрушкогорац, Бакош у 10. минуту за Сусек. Жути картони: Шкрбић, Беговић (Фрушкогорац), Крстић, Малиновић, Михајловић, Бакош за Сусек. Црвени картони: Бакош, Михајловић (Сусек).

ФРУШКОГОРАЦ: Слб. Лалић, Старовлах (Личина), Васојевић, Перовић, Драгојловић, Шкрбић, Јевтић, Глишић, Беговић (Милосавић), Печић, Варничић (Ср. Лалић).

СУСЕК: Симић, Шовљански, Крстић, Митровић (Станојевић), Рапић, Шодић, Месарош, Бакош, Морина (Михајловић), Драмаку (Малиновић), Лукаја.

Готово из првог озбиљнијег напада, домаћи су дошли до предности, а вођству је је кумовао голман Симић. Гости су успели након контра - напада преко Владимира Бакоша да изједначе резултат.

У наставку су атаци домаћих уродили плодом. Беговић је упослио Глишића, а овај био неумољив. Медвеђу услугу направио је саиграчима стрелац изједначујућег гола Владимир Бакош, јер је после опомене зарадио и други картон па је морао у свлачионицу. То исто се десило и Милану Михајловићу који је био несмотрен, па је и он морао пре времена на „хлађење”. У последњим тренуцима утакмице након повратне лопте Јевтић је потврдио победу.

М. По.

Футог - Омладинац 0:1 (0:0)

ФУТОГ: Игралиште Футога, судија: Јефтић (Будисава), стрелац: Д. Љ. Зељковић у 61. минуту. Жути картони: Малеш, Гери (Футог), Самарyић (Омладинац).

ФУТОГ: Марковић, Самарyија (Гргуровић), Бурсаћ, Меселyија, Сакач, Стевановски, Чепић, Тополић (Гери), Сирар (Косић), Латиновић, Малеш.

ОМЛАДИНАЦ: Вулин, Пердух, Гавранчић (Макарић), Д. Љ. Зељковић (Пецељ), Вујичић, Хермалс, Штефек, Јанић, Томљановић, Д. Д. Зељковић (Самарyић), Стојановић.

Фудбалери Омладинца изненадили су домаћина и однели су цео плен у Степановичево. У првом делу гости су контролисали игру, али се на одмор отишло без голова. У наставку је Драгон Љубомира Зељковић распалио по лопти преко 35 метара и савладао голмана Владимира Марковића.

Покушавали су Футожани да дођу барем до ремија, поготово су били опасни аути које је изводио Милкан Латиновић, али је одбрана на челу са голманом Вулином успела све нападе домаћина да анулира. Најповољнију прилику за домаћина имао је Чепић, а Сакачев ударац Вулин је правовременом интервенцијом одбранио.

М. По.

Петроварадин - Бачка (Б) 0:0

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, судија: Чобанов (Руменка). Жути картон: Карановић (Бачка).

ПЕТРОВАРАДИН: Јовановић, Шимулија, Момчилов, Торбица, Сурдучки (Шарац), Стефановић (Гардиновачки), Коска, Ристивојевић, Кнежић (Кокановић), Радојковић, Дервиши (Шавија).

БАЧКА: А. Тодорић, Рокнић (Милаковић), Брнбота (Слепчев), Лињачки, Танцик, Карановић, Шумар (Кресоја), Милић (Воркапић), Софранин, Ковачевић, С. Тодорић.

Утакмица између Петроварадина и екипе из Бегеча завршена је најнепопуларнијим резултатом.

М. По.

 

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести