Одлазак легендарног фудбалера: Преминуо Мирослав Бошковић

Легендарни фудбалер Партизана и Хајдука, Мирослав Бошковић, преминуо је Даниловграду, у 76. години, после кратке и тешке болести.
1
Фото: Hajduk.he/printskrin

Вест је потврдио Хајдук из Сплита који се опростио од чувеног дефанзивца с надимком "Галеб".

У својој каријери, коју је започео у Хајдуку, овај Београђанин одиграо је 405 утакмица за тај тим пре него је прешао у београдске црно-беле. Остао је упамћен као једини фудбалер који је из Хајдука прешао у Партизан.

- Да, то се десило управо пред прелазни рок у којем сам ја облигационо постао потпуно слободан играч, са свим уставним правима као и сваки грађанин или радник у Југославији. Хајдук је потегао пропис ФСЈ, који каже да ако ми матични клуб (по утврђеном лимиту за репрезентативца) понуди прописани финансијски максимум, тада ја немам право ни разлога да напуштам клуб. Међутим, како сам ја већ тада имао положено уставно право на Правном факултету у Сплиту, знао сам да ме ипак не могу задржати. Уз све то, имао сам и несрећан случај у породици, тако да сам чврсто одлучио да одем и испробам правосудни систем Југославије. А пошто је тада Југославија била озбиљна земља, за разлику од данашњих феуда, Уставни суд је наложио ФСЈ да предметни члан брише, или да га доведе у склад са Уставом. Током тих шест месеци развлачења по судовима тренирао сам у Партизану, који је тада водио Велибор Васовић, да бих по завршетку судског спора у моју корист и званично прешао у Партизан - изјавио је у једном од интервјуа Бошковић.

С Хајдуком из Сплита освојио је Куп Југославије 1967. године, а у наредне четири године одиграо је шест мечева за сениорску репрезентацију Југославије.

Каријеру је завршио у дресу Синђелића из Београда, а последње дане живота провео је у Даниловграду.

Дневник, Курир

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести