Окука: Недимовић као председник ФСС може да промени више од Видића

БЕОГРАД: Немања Видић је личност која има кредибилитет и име, али и Бранислав Недимовић као човек који је био министар, водио Раднички из Сремске Митровице, такође је кредибилан кандидат за председника Фудбалског савеза Србије (ФСС), изјавио је некадашњи тренер Драган Окука.
Dragomir Okuka/FK Vojvodina
Фото: ФК Војводина

Не знам шта бивше фудбалере "тера" да одмах буду председници. Ја бих га видео као контакт са ФИФА и УЕФА, као селектора... ФСС је један систем, од општинских, регионалних нивоа и сад један Немања Видић треба да убеђује онога на општини, овде, онде... Без помоћи државе и политике, изузетно је тешко било шта променити. Зато би више то могао да промени Недимовић, него што Немања у овом тренутку може, рекао је Окука за ТВ Прва.

„Пракса из Европе, не видимо да је неки бивши фудбалер председник Савеза, али јесу спортски директори, селектори, додао је Окука.

Нема сумње да сваки велики фудбалер може да буде одличан тренер. Нико не памти Пиксијев рад на челу Савеза, ни на челу Звезде, али памти се одлазак на Светско првенство. То је интересантно да наши бивши асови хоће одмах у неку фотељу.  Недимовић је образован човек, завршио факултет, водио је министарство и знатно је виши  ниво у односу на Кокезу. Нажалост, без политике не може се ништа урадити".

Можда би била идеална комбинација да Недимовић буде председник, а Видић буде спортски директор, да буде веза са УЕФА и ФИФА, као Звонимир Бобан. Плашио бих се да га врло лако потрошимо, сматра Окука.

Видимо да је Напредак делегирао Стефана Бабовића. Какве везе он има са Напретком? Изгледа да се ту припрема неко надмудривање, улазак сигурних делегата и сигурних гласова. Индикативно је да би и Драган Џајић могао да буде кандидат и не видим зашто и он не би био сјајан председник ФСС. Мислим да ће Недимовић да буде изабран и да је то добро решење, поручио је ОКука.

Изборна Скупштина ФСС одржаће се 14. марта.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести