ОВЕ ГОДИНЕ ПЛАНИРА СЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА  СТАДИОНА ВОЈВОДИНЕ: "Карађорђе" за највипше стандарде

Ове године у плану је реконструксија стадиона "Карађорђа", како би Војводиона своје утакмице у Европи могла играти у Новом Саду. 
1
Фото: Фото: ДБА

Реконструкција Стадиона обухвата потпуно нову организацију западне трибине, такође, формирањем музеја клуба повезаће се ВИП део и медијски сектор. Реорганизацијом ВИП дела стадион ће по први пут имати "премиум боксове".

Наравно  "Карађорђе" ће морати да испуни и строге критеријуме ФИФА како м би се могле њој играти међународне утакмице првог значаја. Између осталог терен за игру на стадионима четврте кадегорије мора да има дужину од 105 и ширину од 68 мертара, да има заштиту и посебну јачину осветљења и рефлектора. Капацитет сније проблем, минимум је  бар 8.000 седишта и 100 ВИП места.

Наравно, неопходно је испунити и остале услове, стадион ће моразти да  има на располагању бар 150 места за паркирање у сигурној и безбедној зони за ВИП званице, остале госте и особље. Неопходе су и посебна свлачионица (20 метара квадтарних) за судије (два туша, један индивидуални тоалет са седиштем, шест места за седење, радни сто и ормари за одлагање одеће). Део прописа односи се на простор за представнике медија, па тако радна зона за медије мора да садржи 30 позиција, микс зону у којој акредитовани представници медија могу да интервјуишу играче после утакмице.

Крајњи циљ реализације овог пројекта је да „Карађорђе“ добије најпре УЕФА 3 стандард“, а потом и УЕФА 4 стандард, чиме би стекао лиценцу за организацију и квалификација и групне фазе такмичења под окриљем Европске куће фудбала. Стадион „Карађорђе“ сад испуњава УЕФА 2 стандард.

 С. Кавач

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести