Пићини потписао, Лазетић предводи млади талас

Екипа Црвене звезде пред собом има веома тежак задатак, а то је да сустигне екипу Партизана у Супер лиги Србије, ситуација је, чини се, никад тежа у последњих неколико година. Поред тога, Звезда ће морати да се посвети и Европи где ће играти осмину финала Лиге Европе.
1

Због тога је ојачан играчки кадар, стигао је Охи, а поред њега биће ту и италијански бек Кристијано Пићини који је јуче потписао уговор до 2024. године.

Славољуб Срнић ће остати у Звезди, како су истакли и у клубу, он ће по повратку из Анталије потписати нови уговор до јуна 2023. године. Очекује се ускоро да потпише и Панков. Дакле, заједно са Пићинијем, Звезда би могла да озваничи чак три потписа у наредном периоду. а Милан Родић и даље има понуду на столу и размишља дали да је прихвати.

А нападач Диони је на излазним вратима. Француз је морао да се појави на припремама, али се за њега тражи нови клуб који ће моћи да преузме обавезе плаћања док је на позајмици из Анжеа.

Јасно је да ће доласком Охија и дефинитивно пасти у трећи или  четврти план јер Станковић даје шансу радије даје Лазетићу и Павкову.

А фудбалери Црвене звезде већ раде пуном паром у турској Анталији. Овај први део припрема је онај најнепопуларнији, али и најнеопходнији за одличну физичку припрему играча за наставак сезоне.

Млади нападач Марко Лазетић уверава да му за сада није превише напорно, а његова улога је значајна и у комуникацији са најмлађим првотимцима који су први пут сада на припремама са првим тимом.

- Први дан, пошто дуго нисмо осетили лопту био је тежак,  док је на другом тренингу све ‘пуцало’ на терену.  Сви су добро радили и то ме радује. Поку-шавам да помогнем са-играчима ван терена и на њему. На пример око поставке, јер знам како је мени било када сам се тек прикључио првом тиму - об-јашњава - изјавио је Лазетић.

Он је силно мотивисан да на пролеће добије значајнију улогу у тиму и уверен је да ће црвено-бели остварити све зацртане циљеве.

- Утакмице једва чекам, обо-жавам да играм мечеве. Чекам да добијем шансу и покушаћу да је максимално искористим. Играмо тек у другој фази припрема, али једва чекам утакмице и надам се да ћемо све победити. За мене је свака утакмица, није битно да ли је Куп Србије, првенство или Лига Европе улазим максимално, сто посто спреман, као и сви како би испунили наше циљеве - закључио је млади нападач.

С. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести