“Плави голубови” узлетели на Карађорђу: Пролетер - Спартак ЖК 0:1(0:1)

Ни други меч као домаћини фудбалери Пролетера нису успели да победе. Шта више доживели су неугодни пораз против Спартака.
Gol Denkovica
Фото: Денковић с беле тачке постиже победоносни гол за Суботичане, фото: Д. Иванић

У утакмици отвореног гарда у првом делу без готово озбиљније прилике за гол сем оне у 15. минуту, када је Денковић пронашао у срцу казненог простора домаћих Туфегyића, али је Андрејевић успео да изблокира ударац нападача Спартака. Када се чинило да ће се на одмор отићи најнепопуларнијим резултатом, након слободног ударца искоса са леве стране Денковића, у казненом простору Пролетера дуел Текијашког и Марјановића судија Грујић окарактерисао је за најстрожу казну уз протесте домаћих. Сигуран са беле тачке био је Денковић па су “плави голубови” на одмор отишли голом предности.

У наставку је тренер Пролетера Ћурчић увођењен Ратковића и Новаковића све карте бацио у напад. Решђале су се прилике али у редовима Пролетера јуче није било расположеног стрелца да савлада одличног голмана Остојића. У шансама су били Новаковић, Миросављев и Ратковић без праве завршнице. С друге стране Суботичани су се одлично бранили и из контра напада угрожавали Петрића. Истакао се у три наврата најбољи актер у редовима Пролетера Петрић, када је скинуо зицере Војкову, Текијашком и Денковићу али то није било довољно па су бодови припали Спартака ЖК.

М. Поповић

Пролетер - Спартак ЖК 0:1 (0:1)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 500, судија: Грујић (Ниш) Стрелац: Денковић у 44. минуту (из пенала). Жути картони: Чоловић и Марјановић, Андрејевић (Пролетер), а Денковић и Туфегyић (Спартак ЖК).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 7,5, Јовановић 7, Леандро 6,5, Андрејевић 7, Марјановић 6,5, Једигарјан 6, Балабановић 6,5, Чоловић 6, Пејић 6 (Ратковикћ 7), Стаменић 6,5 (Новаковић 7), Миросављев 6.

СПАРТАК ЖК:  Остојић 7,5, Милошевић 7, Текијашки 7, Оташевић 7, Дунђерски 7, Марчић 6,5 (Војков), Јочић 7, Денковић 8, Туфегyић 7, Срећковић 7 (Видаковић 6,5), Шормаз 6,5 (Иванчевић).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести