ПОБЕДЕ ФУДБАЛЕРА БАЈЕРНА, АРСЕНАЛА, НАПОЛИЈА И САЛЦБУРГА у првом колу ЛШ

МИНХЕН: Фудбалери Бајерна победили су вечерас у Минхену екипу Манчестер јунајтеда резултатом 4:3 (2:0) у мечу првог кола групе А Лиге шампиона.
b
Фото: Tanjug (AP Photo/Matthias Schrader)

Голове за Бајерн постигли су Лерој Сане у 28, Серж Гнабри у 32, Хари Кејн из пенала у 54. и Матијс Тел у 92. минуту. Стрелци за госте били су Расмус Хојлунд у 49. и Каземиро у 88. и 95. минуту.

Галатасарај и Копенхаген су раније данас у Истанбулу играли без победника, 2:2. У другом колу групе А играће Копенхаген - Бајерн и Манчестер јунајтед - Галатасарај.

Фудбалери Арсенала победили су у Лондону ПСВ резултатом 4:0 (3:0) у мечу првог кола групе Б ЛШ. Голове за Арсенал постигли су Букајо Сака у осмом, Леандро Тросар у 20, Габријел Жезус у 38. и Мартин Одегард у 70. минуту.

У другом мечу првог кола групе Б, Севиља и Ленс одиграли су у Шпанији 1:1. Гол за Севиљу постигао је Лукас Окампос у деветом, док се у екипи Ленса у листу стрелаца уписао Анђело Фулгини у 24. минуту. Српски голман Марко Дмитровић је био на голу Севиље, а у стартној постави шпанског клуба нашао се и Немања Гудељ. У другом колу групе Б ЛШ играће: Ленс - Арсенал и ПСВ - Севиља.

Наполи је у гостима победио Брагу резултатом 2:1 у мечу првог кола групе Ц ЛШ. Голове за Наполи постигли су Ђовани ди Лоренцо у 45+1. и Сикоу Ниакате (аутогол) у 88. минуту. Једини стрелац за Брагу био је Брума у 84. минуту. Реал је раније данас у првом мечу првог кола групе Ц на свом терену савладао Унион Берлин 1:0. У другом колу групе Ц састаће се Наполи - Реал и Унион - Брага.

Салцбург је у Лисабону победио Бенфику резултатом 2:0 у мечу првог кола групе Д ЛШ. Карим Конате у трећем минуту није искористио пенал за Салцбург, пошто је са 11 метара високо шутирао преко гола. Претходно је досуђен пенал за Салцбург, пошто је голман домаћег тима Анатолиј Трубин фаулирао фудбалера Салцбурга Страхињу Павловића.

Салцбург је повео у 15. минуту голом Рока Симића из пенала, а црвени картон је зарадио домаћи играч Антонио Силва који је руком склонио лопту са гол линије. Други гол за Салцбург постигао је Оскар Глук у 51. минуту. За екипу Салцбурга цео меч су одиграли српски репрезентативци Страхиња Павловић и Алекса Терзић, док је Петар Ратков ушао у игру у 71. минуту.

Реал Сосиједад и Интер одиграли су у Сан Себастијану без победника, 1:1 у другом мечу првог кола групе Д ЛШ. Једини стрелац за домаћи тим био је Браис Мендез у четвртом минуту, док је бод Интер донео Лаутаро Мартинез у 87. минуту. У другом колу групе Д састаће се: Салцбург - Реал Сосиједад и Интер - Бенфика.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести