ПОСЛЕ ТРИ РЕМИЈА Војводина у Аустрији игра С АЕК-ом из ЛАРНАКЕ (18.30)

Током досадашњег боравка на припремама на Мариборском Похорју, фудбалери Војводине одиграли су три контролне утакмице и у све три изборили ремије.
ФК Војводина/ Дејан Зукић постиже изједначујући гол против Славен Белупа
Фото: ФК Војводина/ Дејан Зукић постиже изједначујући гол против Славен Белупа

После дуела са Оцелул Галатијем (2:2) и Алуминијем (1:1), Новосађани су у уторак одиграли нерешено и против хрватског Славен Белупа (1:1), а једини гол за црвено-беле постигао је Дејан Зукић, после одличне асистенције Уроша Николића у 42. минуту.

Тренер „старе даме“ Радослав Батак против Хрвата није могао да рачуна на повређеног нападача Стефан Вукића, који се жали на повреду леђа, па је шансу пружио младом Урошу Кабићу у стартној постави. Нису његови изабраници блистали у овом сусрету и стратег игре тима из Српске Атине то не крије.

- Јесмо тренутно у најтежој фази припрема, баш оној када су играчи уморни и ноге су им „тешке“ – истакао је Батак. – Било је против Славен Белупа и добрих ствари у нашој игри, али и оних које не смеју да нам се дешавају када почне нова сезона. Гол смо примили после ситуације на коју смо указивали играчима пре почетка сусрета, али нам се догодило то да је, после корнера, центаршут ишао на прву стативу и да је лопта пребачена у петерац. Изостала је квалитетна реакција наше одбране и то ћемо у наредним данима морати да исправимо.

Када се осврнуо на позитивне ствари које је уочио, учитељ новосадских играча је подвукао:

- Било је, с друге стране, неколико добрих решења у фази напада и то ћемо морати чешће да понављамо. Жао ми је што је Вукић био ван строја и на њега нисам могао да рачунам. Имамо до краја боравка у Словенији још две утакмице, од којих је прва већ данас, када нам је ривал екипа АЕК-а из Ларнаке. Имаће наши играчи прилику да виде и осете како Кипрани играју и убеђен сам да ће нам то доста користити пред дуеле с АПОЕЛ-ом у трећем колу квалификација за Лигу конференције. Данас ћу комбиновати састав екипе, али и даље ћемо моји сарадници и ја да инсистирамо на томе да шансу пружимо већем броју играча. Једноставно, желимо да сви они добију прилику и због тога смо на припреме повели 25 фудбалера, па да будемо начисто с тим ко шта може и у каквој је форми пред званични почетак такмичарске године.

Дуел с АЕК-ом играће се у сусредној Аустрији, на терену у Вилдону. Осим Вукића, стручни штаб Војводине може да рачуна на све кандидате за тим, јер се од лакше повреде палца опоравио Иван Вукчевић.

- Радује ме то што је новајлија Андрија Радуловић показао да је жељан игре, школован је фудбалер и испуњава тактичке замисли, иако још увек није потпуно спреман. Због тога он има и додатни план рада, али очекујем у најскорије време да буде на максималном нивоу и покаже због чега смо га довели у наше редове. Већ сутра имамо још једну, последњу проверу форме у Словенији, када ће нам ривал бити Мура, а онда следи повратак у Нови Сад. Генералну пробу пред почетак сезоне одиграћемо с бањалучким Борцем и убеђен сам да ћемо оно што нас чека после тога да дочекамо потпуно спремни – додао је Радослав Батак.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести