Повреде брину Окуку пред дуел са Вождовцем

Како се приближава почетак првенствене утакмице 9. кола Суперлиге Србије с Вождовцем (субота, 19 часова, стадион “Карађорђе”), све је јасније да тренер фудбалера Војводине Драгомир Окука неће моћи да рачуна на све играче.
в
Фото: Ј. Грлић

Задњи везни Дамир Зломислић већ дуже време вуче повреду примицача, у Нишу се повредио и нападач Исмаел Беко Фофана, а повреда Николе Антића није дозволила капитену и левом беку да заигра против Радничког. Све је извесније да га неће бити у тиму ни у суботу, јер је и даље вежба самостално, односно ради у теретани.

- Покушао сам да тренирам с осталим играчима, али не иде - рекао је Антић. - И даље осећам јак бол, очигледно је да сам ударац добио директно у кост, па једино што могу јесте то да радим, без трчања, на вежбама снаге. Највероватније ме неће бити у суботу у конкуренцији за састав, а надам се да ће се ситуација променити већ за куп утакмицу с Телеоптиком у идућу среду, као и за следећи првенствени окршај са Спартаком у гостима.

Окука, дакле, има пуно посла да, заједно са сарадницима Кривокапићем и Васиљевићем, пронађе одговарајућу, а добитну комбинацију за сусрет са “змајевима”. Највећи проблем му је да пронађе решење на позицији задњег везног и то читаве ове недеље на тренинзима покушава да учини.

- Имамо проблема с повредама - признао је искусни стручњак. - Зломислић већ неко време не игра и у Нишу смо покушали с Хухумисом на његовом месту. Тражимо решење, просто покушавамо да га измислимо и убеђен сам да ћемо до суботе у томе успети. Нешто лакше је у случају Антића, јер на његовој позицији су Хухумис, који и јесте леви бек, као и Лазаревић који је играо у сусрету с Нишлијама. Што се напада тиче, имамо више опција, јер могу да рачунам на Бједова, Езеа и младог Гајића. Сви они вредно тренирају, а једино ме мало брине то што је у среду поподне тренинг напустио пре осталих Винсент Езе, који се такође пожалио на озледу. Надам се да она није теже природе, јер недаћа имамо и без тога заиста много.

Сусрет са “змајевима”, више пута смо то истицали, у себи носи посебну важност за оба тима. Војводина је тренутно тек девета на табели и то је оно што брине њене симпатизере, којима су црвено-бели обећали борбу за европску визу. За сада, далеко су од тог циља, али остало је још доста да се игра и простора, односно времена за надокнађивање пропуштеног - има. С друге стране, Вождовац се налази на још слабијој, 12. позицији и јасно је да у београдском клубу тиме никако нису задовољни. Из оба табора најављују да им је суботња победа основни циљ, с тим да гости признају да би на “Карађорђу” били задовољни и ремијем.


Играла 23 фудбалера

Занимљиво је то што су дрес Војводине у претходних 8 првенствених рунди, носила већ 23 фудбалера. То јасно сведочи о чињеници да тренери и даље траже победничку формацију, односно тим и да, за сада, у тим настојањима не успевају. Могуће је да у суботу листа играча буде повећана неким новим именом, а о томе ће одлучити шеф стручног штаба Драгомир Окука.


- Очекујем да у суботу победимо - јасан је био Драгомир Окука. - Ривал нам је искусна екипа, тим с квалитетним појединцима и свесни смо да нам неће бити ни мало лако да стигнемо до циља. Ипак, то неће променити ништа у нашој дисциплини, жељи и борбености, и убеђен сам да можемо да освојимо сва три бода.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести