Пожар у тренинг центру фудбалског клуба Фламенго, 10 мртвих

РИО ДЕ ЖАНЕИРО: У пожару који је данас избио у тренинг центру бразилског фудбалског клуба Фламенго у Рио де Жанеиру страдало је десет и повређено најмање три особе, објавила је локална ватрогасна служба, преноси Ројтерс.
pozar-flamengo
Фото: Youtube Printscreen

Ватра је захватила савремене просторије клуба у Рио де Жанеиру, које су пре само два месеца проширене, и то у у тренутку када су спавали играчи узраста од 14 до 17 година.

"Деца из омладинске школе спавала су у време пожара", рекао је ватрогасац Даглас Хено, а преноси Ројтерс.

Фламенго је један од највећих клубова у Бразила у којем су играли легендарни фудбалери попут Загала, Зика, Роналдиња, Ромарија, Бебета, али и нашег Дејана Рамба Петковића.

Петковић: Моје срце плаче...

Некадашњи српски фудбалер Дејан Петковић веома емотивно је реаговао на трагедију која је задесила бразилски Фламенго, чији је дрес носио са великим успехом.

У пожару који је јутрос захватио просторије славног клуба страдало је 10 младих фудбалера узраста од 14 до 17 година.

"Још једна трагедија у Рио де Жанеиру и овај пут у центру за младе фудбалере Фламенга, остављајући 10 мртвих и неколико рањених и народ који се бори. Не знам шта да кажем, ни шта да мислим. Знам да моје срце плаче и само желим да тражим снагу за све породице које су изгубиле свог члана", написао је Петковић на Инстаграму.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести