Пријовићу 4,25 милиона, најплаћенији фудбалер ПАОК-а икад

СОЛУН: Српски репрезентативац Александар Пријовић потписом новог уговора до 2022. са годишњом платом од 1,5 милиона евра постао је најплаћенији фудбалер у историји ПАОК-а, пише грчка Газета.
prijovic
Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Пријовић је због останка у ПАОК-у одбио чак 16 милиона евра од Кинеза за четири године, после чега га је први човек клуба Иван Савидис наградио највећим уговором у клупској историји са укупном зарадом од 4,25 милиона.

Грчки медији пишу да је српски голгетер до сада имао годишњу зараду од 850.000 евра, пре него што је награђен за сјајне игре и лојалност, па ће сада несметано моћи да се сконцентрише на приоритете - освајање титуле првака Грчке и улазак у Лигу шампиона.

На основу нових примања најбољи стрелац солунске екипе за 200.000 евра надмашио је саиграча Португалца Вијерињу.

Пријовић је прошле године у јануару, када је долазио из варшавске Легије, срушио рекорд по висини трансфера икада у ПАОК-у који је износио 2,2 милиона евра.

У дресу ПАОК-а постигао је 29 голова на 48 утакмица, а током каријере био је члан Парме, Дерби Каунтија, Нортемптона, Сиона, Лозане, Тромса, Ђургардена и Болуспора.

Био је и стрелац победничког гола против Грузије (1:0) којим је репрезентација Србије обезбедила пласман на Мундијал у Русији.

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести