Пролетер гостује Напретку у Крушевцу

Фудбалери Пролетера стартовали су сјајно у пролећној полусезони, победили Раднички у Крагујевцу, а онда су платили данак због исцрпљујућег дуела с Црвеном звездом.
 Detalj sa meča  Proleter-Crvena zvezda Foto: R. Hadžić
Фото: Детаљ са меча  Пролетер-Црвена звезда Фото: Р. Хаџић

Свакако да је размак од десетак дана од окршаја са Спартаком (0:3) добродошао Новосађанима, који су, чини се, успели да стабилизују тим, врате пољуљано самопоуздање и да  допуне акумулаторе. Сада су сви у строју, осим искусног Марка Јовановића, којем је страдао бутни мишић и мораће још коју недељу да паузиира.

- Добро смо радили током протеклих неколико дана – рапортирао је пред полазак на пут за Крушевац тренер Душан Бајић. -  Сви играчи су здрави, то нам је у овом тренутку најважније и уверен сам да ћемо против Напретка да одиграмо добру утакмицу. На тренизима се видела велика жеља играча да изађу из ове, убеђен сам, мале кризе.

Један од најбољих играча у пролећном делу првенства у редовима тима из Новог Сада био је голман Никола Петрић, који већ дуже време брани у одличној форми.

- Време је да прекинемо пост што се бодова тиче – јасан је био Петрић.  – Имамо квалитет, али ћемо то морати да покажемо и на терену. Уверен сам да ћемо се из Крушевца вратити у добром расположењу.  Напредак има солидан тим, неколико добрих нападача, ипак сам уверен да можемо да га изненадимо.

Што се тиче састава, вероватно ће доћи до мањих померања у везном реду, али великих промена не био требало да буде. То значи да ће сусрет Пролетер почети у следећој постави: Петрић, Милошевић, Митровић, Скопљак (Марјановић), Андрејевић, Б. Јовановић, Вукасовић (Дунђерски), Кун,  Томовић, Нинковић, Младеновић (Калуђеровић).

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести