Први тренинг Војводине, у четвртак

Зимска пауза за фудбалере Војводине, без сумње, веома брзо је завршена.
Krivokapic Radovan/j. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Радован Кривокапић

Последњу утакмицу у јесењем делу првенства у Суперлиги Србије црвено-бели су одиграли с градским ривалом Пролетером 16. децембра прошле године, а три недеље касније, ево, поново ће се наћи на окупу. Данас и сутра, како је предвиђено, одрадиће обавезне лекарске прегледе и тестирања у Дому здравља на Лиману 4, а први састанак и тренинг одрадиће у четвртак, чиме ће припреме за нову сезону и званично почети. Воша је на крају јесени била осма и то је, без икакве дилеме, резултат који никога није задовољио.

У првом делу пролећа, мораће најпре да обезбеди место у плеј-офу, а онда и да покуша да се приближи тимовима из врха табеле. Наравно, пред новосадским саставом је и наступ у четвртфиналу Купа Србије, где ће се, 13. марта у Нишу, састати с екипом домаћег Радничког.

- Не очекујем велики број долазака, највише четворица новајлија могла би да задуже нашу опрему. Наравно, уз то планирамо да у данима који следе  потпишемо професионалне уговорне обавезе с још неким члановима нашег омладинског тима. (Саша Дракулић, спортски директор ФК Војводина) 

У последња четири првенствена кола, после оставке Драгомира Окуке, тим је водио млади стручњак Радован Кривокапић. Наговештавано је из табора новосадског суперлигаша да би на пролеће на тренерсакој клупи могао да седи Милорад Косановић, разговори су били интензивни, али на крају до коначног договора није дошло. У јавности се спекулисало још неким тренерским именима, међутим, ништа конкретно се десило.

- Како сада ствари стоје, на прозивци ће бити Радован Кривокапић – кратко је рекао Дарко Јевтић, директор ФК Војводина.

Током паузе, до сада су клуб напустила тројица играча на које је стручни штаб јесенас рачунао. Споразумне раскиде уговора добили су:  Исмаел Фофана, Лазар Ђорђевић и Дарко Бједов, а извесно је да ће исто учинити још неки фудбалери у данима који следе. Ни један нови фудбалер није потписао уговор с Новосађанима, осим неколико чланова омладинске екипе (Јеличић и Видаков), као и Младена Деветака, који се вратио с позајмице из српсколигаша Кабела.

- У предстојећем прелазном року (од 14. јануара до 8. фебруара) тражимо освежења на месту дефанзивног везног играча и нападача, а ако се укаже прилика и на позицији плејмејкера – наговестио је спортски директор клуба Саша Дракулић. – У сваком случају, не очекујем велики број долазака, највише четворица новајлија могла би да задуже нашу опрему. Наравно, уз то планирамо да у данима који следе потпишемо професионалне уговорне обавезе с још неким члановима нашег омладинског тима.

До одласка на ударни део припрема који ће одрадити у Турској, фудбалери Војводине ће тренирати у Новом Саду, с тим да, уколико временске прилике буду лоше, постоји могућност да оду и до центра ФСС у Старој Пазови. Црвено-бели су резервисали термине и на терену са вештачком подлогом код Новосадског сајма, а онда ће се 24. јануара преселити у топлије крајеве, прецизније у Белек. На обалама Средоземног мора, уз свакодневне тренинге, заказали су шест контролних утакмица, које ће бити у функцији уласка тима у жељену, такмичарску форму.

Тамо ће Воша боравити до 7. фебруара и повратка у Србију, а већ 16. фебруара следи јој наставак првенства и гостовање Црвеној звезди у Београду.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести