РАДНИЧКИ ИЗ КРАГУЈЕВЦА НАСТАВЉА СА ПОБЕДАМА, савладана и Младост; ФЕЂА ДУДИЋ: Овога се ни Сити ни Ливерпул не би постидели

Фудбалери Радничког из Крагујевца настављају са победама. Изабраници тренера Феђе Дудућа пред својим навијачима победили су Младост са 3:2 (1:2).
1
Фото: ФК Раднички

На крагујевачком стадиону "Чика Дача" виђен је велики преокрет, пошто су гости имали два гола предности после непуних пола сата игре. Вођство Младости донео је Величковић у 22. минуту, да би у 27. Милошевић донео неочекиваних 0:2. Међутим, и то су изабраници Феђе Дудића успели да преживе. У надокнади је досуђен пенал којим је Видосављевић преполовио заостатак сас "беле тачке". Исти играч је на истеку сат времена утакмице потпуно поравнао резултат и до краја смо гледали потпуну офанзиву "ђавола". Она се исплатила у 76. минуту када је Шербечић погодио за коначних 3:2. Раднички се учврстио на четвртом месту на табели са 59 освојених бодова и веома је близу да осигура историјски пласман у европске квалификације. Младост је на седмој позицији са 43 бода.

Била је то пета узастопна победа Радничког 1923, а по завршетку меча, тренер домаће екипе Феђа Дудић блистао је од задовољства.

"Ово је нама била десета утакмица у 33 дана. Ето, немам шта даље да кажем. Свака 3,3 дана ми играмо утакмицу. Не би се постидео ни Ливерпул ни Манчестер Сити у Премијер лиги Енглеске, а не ми", каже Дудић и додаје.

"Честитам екипи Младости што је одиграла овако, надам се да ће сви тако до краја сезоне. Дође једна екипа која нема резултатски мотив и представи се као да је ово њима борба за опстанак. То је дух фер-плеја и ја то поштујем и ценим. Свака им част на томе. С тим је наша победа још већа".

Његов тим није дошао лако до три бода.

"Створили смо им пуно прилика. Голман Стаменковић, шта је бранио у првом полувремену, све шансе је успео да скине, ја то у каријери уживо нисам видео. Јесам на ТВ-у. Феноменалан је био. Сигурно ће бити играч кола иако је његов тим изгубио. Добро смо почели, имали две одличне прилике, па онда један тренутак непажње код аута, на томе стално инсистирамо, тај један тренутак кад стојиш далеко, нисмо близу. Не испратимо тај један пас, примимо гол, па уђе вода, не искористимо још једну шансу… И у првој утакмици су нас на контре хватили. Знали смо одакле нам прети опасност и опет смо примили два гола", поручио је тренер Радничког.

(Дневник/Б92)

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1192
Најновије вести