РАДУЛОВИЋ ВЕРОВАТНО ЗАУЗИМА ЧУМИЋЕВО МЕСТО У ВОШИНОМ САСТАВУ Зукић кандидат за капитена

НОВИ САД: Јединствена је оцена да ће се одлазак Николе Чумића из Војводине у руски Рубин из Казања одразити на ниво игре Новосађана у блиској перспективи.
c
Фото: fkvojvodina.rs

У тој оцени садржан је и одговор на питање зашто је спортски сектор инсистирао на појачањима уз десну аут-линију, уочи почетка нове сезоне. Наиме, упркос Чумићевој уговорној обавези до јуна 2025. године, извесно је било да ни он, а ни руоводство клуба неће моћи да одоле озбиљним понудама из иностранства за најбољег Вошиног играча. Ради потпуне информације о „америчкој вези“,  Управни одбор клуба био је вољан да инкасира понуђених два милиона долара (или евра, готово да је свеједно), али капитен није желео да каријеру настави преко Атлантика.

Руска понуда, мада нешто скромнија у финансијском погледу, али убедљивија за наставак Чумићеве каријере, била је по мери и клуба и играча. Инсистирање на уговорној обавези, која би значила останак у Војводини, произвело би и његово незадовољство, из чега би уследила безвољност од које нико не би имао корист. О томе мало ко говори, а толико је сличних примера у прошлости... Вељко Симић, на пример, није преко ноћи заборавио да шутира лопту... Овако, сви задовољни. Сви, осим клупских присталица, који су у Чумићу видели ослонац веровању да тренутни састав вреди знатно више од Вошиног положаја на табели.

Што се алтернативе уз десну аут-линију тиче, Вошин спортски сектор завршио је добар посао ангажовањем Андрије Радуловића на три године. Мање је болно питање капитенске траке. Међу претендентима за вођу тима на терену јесте и Дејан Зукић, предводник потенцијала омладинске школе, један од најмлађих капитена у историји клуба. Зукић је недавно продужио уговор са матичним клубом.

-Нови потпис довољно говори шта ја мислим и како се осећам у клубу који ми је дао све да бих постао то што јесам – сведочи Зукић. - Моје је да тренирам и да у игри дам све што могу у корист тима. Бити капитен Војводине јесте велика част, а да ли ћу траку понети ја или неко други, споредно је питање. О томе одлучује стручни штаб. Чумету желим да се пронађе у новој средини, сви саиграчи су му то пожелели. Колико је добар играч, још је бољи човек и друг. Али, кога нема без њега се мора. Верујем да ће шеф пронаћи најбоље решење и да ћемо већ у суботу у Суботици против Спартака доказати да имамо решења на свакој позицији у саставу тима.

Седмодневнми боравак на Златибору, јединствено је мишљење, био је пун погодак у првенственој паузи, условљеној утакмицама репрезентације у квалификацијама за Европсако првенство.

-Били смо на Златибору недељу дана – наставио је Зукић. – Доста смо порадили на кондиционом плану, јер је општи утисак био да нисмо довољно били припремљени за такмичење и за такозвани нови фудбал, на коме шеф инсистира и што од нас тражи у новој игри. Мишљења смо да смо лагано похватали конце његових захтева и да их сада у доброј мери следимо и одговарамо на њих, тако да смо првенствену паузу искористили на најбољи начин. Имали смо и изванредне временске услове за то. Сада, што се гостовања у Суботици тиче, биће то идеална прилика да тестирамо све нове моменте које смо усвоијили и, наравно, да се са три бода вратимо кући.

Који су сегменти нове Војводинине игре, на којима тренер Поповић инсистира, а Зукић нас уверава да воде у добром смеру, видећемо у сусретима који следе. У основним назнакама нових елемената препознајемо и индивидуалне и тимске вредности које шеф настоји да извуче у намери да направи модел победничког састава, који тренутно са по две победе, два нерешена исхода и два пораза заузима осмо место на суперлигашкој табели. 

-Поправили смо одговорност сваког играча понаособ. Што се игре тиче, знатно смо напредовали у дуел игри, што је особина која нас није толико красила у претходном периоду. Пресинг на сваком делу терена, такође, што без одличне кондиционе припреме не би било могуће. Зато сам на почетку нашег разговора и нагласио баш тај део на златиборским припремама – завршио је разговор за Дневник један од кандидата за капитена Војводине Дејан Зукић.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести