РАНКО ПОПОВИЋ ЗВАНИЧНО НОВИ ТРЕНЕР ВОЈВОДИНЕ:  Част је радити у клубу Војводининог профила

Фудбалски тренер Ранко Поповић (56) нови је шеф стручног штаба ФК Војводина. Новинарима га је у свечаној Сали ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику представио и успешан рад у новој средини пожелео спортски директор клуба Мартко Јовановић.
2
Фото: Дневник/ Л. Бакмаз

Поповић је у улози тренера у Воши наследио Радослава Батака и трећи је у низу стручњака, од именовања новог Управног одбора, са председником Драгољубом Збиљићем на челу. 

 – Пожелео сам се Србије и рада у српским клубовима – рекао је Поповић у првом сусрету са новинарима. – Нија фраза ако кажем да ми је заиста драго да сам у тако великом клубу какав је Војводина. Управни одбор са Драгољубом Збиљићем на челу вратио је поверење у клуспку институцију, све обавезе на време се завршавају, а то се у свету фудбала итекако поштује. Уосталом, то је основни предуслов за атмосферу у свлачионици. Једва чекам да упознам играче и да заједно кренемо усусрет изазовима на које ћемо покушати квалитетно да одговоримо и да Војводину вратимо на место које јој и припада у хијерархији српског фудбала. Пратио сам дешавања у Суперлиги тако да имам сасвим довољно информација за старт какав сви желимо.  


Захвалност Батаку

Спортски директор Војводине Марко Јовановић, представљајући новог шефа стручног штаба, није заборавио заслуче његовог претходника Радослава Батака.

-Желео бих у име колектива да захвалим Радославу Батаку – рекао је Јовановић. – Имали смо лепу сараднуу и оствартили смо заједно добре резултате. На жалост, сезону смо почели са четири везана пораза, тако да смо одлучили да раздрмамо атмосферу у клубу и да нешто променимо. Новом тренеру желим срећу и успешан рад у нашој средини, у складу са резултатима које је постизао у иностраним клубовима.


Поповићева фудбалска каријера почела је у родној Пећи, у млађим категоријама Будућности, потом је настављена у београдском Партизану, затим Леотару из Требиња, а Спартак и Ранко Поповић срели су се у Суботици 1992. године. Две године касније Поповић је већ био члан грчког Етникоса, потом шпанске Алмерије, а сјајним наступима, од 1997. до 2001. године обележио је период  добрих игара Штурма из Граца, где је постао миљеник публике.

Фото: Дневник/ Л. Бакмаз

После 2009. године и тренерског искуства у Суботици, у минулих деценију и по Ранко Поповић (56) је тренирао клубове у Јапану, на Тајланду, у Индији, Аустрији... У сезони 2014-15 водио је шпанску Сарагосу, где се и настанио. У улози шефа Вошине струкле дебитоваће на гостовању код Напретка у Крушевцу, у трећем колу суперлигашког првенства.  

-Многи фактори утичу на компоновање тима и стварање игре која ће донети позитиван резултат – искрено ће Поповић. -  Репер моме раду и резултатима су успеси у свим клубовима на различитим светским мердијанима. Не видим ни један разлог зађто и у Војводини не бих успео. Верујем да ћемо заједно да уочимо помак у игри већ у наредним недељама. Зато сам дошао. Јасно ми је да је тренерски век у српским клубовима доста кратак, али да се плашим изазова не бих ни долазио у Нови Сад.


Грујић први помоћник

Први помоћник у стручном штабу биће Владица Грујић, са којим је Поповић радио од 2012. године. Српски стручњак из Аустралије Милан Мирић, који је радио у Емирејтсу, где је постигао запажене резултате одазвао се позиву да буде у Поповићевом стручном штабу.


С обзиром на то да је посматрао утакмице Војводине и поједине закључке већ извео, интересантан је закључак да ли планира појачања у саставу и на којим местима.

-Најпре бих желео да видим са којим играчким кадром располажемо – образложио је нови тренер Војводине. – Тек када тестирам могућности сваког играча понаособ, видећемо шта ко моће на терену и на којој позицији би његов допринос био највећи. Волим да мој тим игра отворено, агресивно и нападачки. Није данас лако да купујете играче за сваку позицију у тиму, а био би грех и чинити то уз овако квалитетнбу академију. Требало би да искористимо домаће ресурсе, а у разговору са председником Збиљићем и директором Јовановићем верујем да размишљемо на исти начин. Јасно ми је да у нашем фудбалу сви би резултате преко ноћи. Ми ћемо да радимо тихо и скромно, бићемо стрпљиви јер само тако можемо да направимол праве ствари- рекао је нови шеф стручног штаба ФК Војводина Ранко Поповић. 

Л.Бакмаз

Са Напретком на победу

Први испит са новим тренером Војводина ће имати у недељу, на гостовању код Напретка у крушевцу.

-Моја фудбалска и животна филозофија за сваку утакмицу јесте да је терен једино мерило свему – рекао је Поповић.-Сваку утакмицу и као играч и сада као тренер играо сам и играм на победу,. Можда ће то звучати прпотентно, али с обзиром на име и на квалитет Војводине сви у клубу морамо да размишљамо на тај начин. Што се утакмице са Напретком тиче, најтеђе је добити унапред добијене утакмице. Морамо максимално да запнемо, да оставимо срце на терену, а не на инстаграму. Играчи морају да буду свесни да су у Војводини зато што вреде, али тај квалчитет морају да покажу на терену. Мало је времена, тек што смо се упознали, али верујем да ћемо у Крушевцу одиграти онако како навијачи очекују сменом тренера.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести