Реми наде за црвено – беле: Звезда – Салцбург 0:0

Фудбалери Црвене звезде у среду 29. августа покушаће да изборе пролаз у групну фазу Лиге шампиона.
fk crvena zvezda
Фото: Tanjug (Z. Žestić)

После београдских 0:0 са Салцбургом шансе су и даље подједнаке за обе екипе.

Видело се од почетка да наш тим може да игра са Аустријанцима. Добро су се кретали изабраници Владана Милојевића, покривали већи део терена, нису дозвољавали фавориту да се размахне. Шта више, Београђани су били нешто опаснији, претили преко расположених Бена и Радоњића. Аустријанци су претили тек када би се црвено-бели превише повукли на своју половину, и оставили им доста простора. Али, било је очигледно да је Црвена звезда конкретнија, да умешније креира своје нападе. Фалио је нашем тиму само отреситији наступ новајлије Кафуа, који је некако бојажљиво деловао на терену. Овако, чинило се да Београђани имају играча мање у нападу.

Утакмица је, у принципу, протицала у надмудривању две екипе,  респект је постојао код оба ривала па није било неких фуриозних акција, комбинација на машту, и тренутак инспирације. Аустријанци су покушавали нешто на високи пресинг, а наши момци да то искористе. У таквим намерама било је и нерезонских потеза од стране Београђана, који су у изгледним позицијама шутирали из даљине. Оно што је нашем тиму било најјаче оружје то је изразита дисциплина, где противник малтене није добијао прилику ни да шутне на гол. Али, код контранапада црвено-белима је фалио бар још један расположен играч који би могао да „разбије“ одбрану Салцбурга.

У 49. минуту наш тим је имао прву праву прилику када је Бен са 18 метара шутирао тик поред гола. Мора се споменути да је пре тога прву добру акцију имао Кафу који је тада показао зашто је доведен у Црвену звезду. Наши момци су приметили да би по боку нешто више могли да ураде, и у другом полувремену се дејствовали углавном по том делу терена. Одличним продорима и употребљивим центаршутевима истакао се Филип Стојковић који је још једном показао своју класу. Права је штета што Београђани у само 20 секунди нису успели да искористе једну од две прилике које су имали. Најпре је Дегенек после корнера сјајно шутирао главом, а Станковић једва одбранио, да би само мало касније Стојиљковић био непрецизан.

А, када је Симић у 90. минуту промашио сјајну прилику било је јасно да ће остати 0:0.

И. Лазаревић    

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић“, без гледалаца. Судија: Орсато (Италија). Жути картони: Хајдара, Минамино (Салцбург).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Стојковић 7, Савић 6 (Бабић 6), Дегенек 6,5, Родић 6, Јовичић 7, Крстичић 7, Кафу 6,5 (Симић 6,5), Бен 7, Радоњић 7, Стојиљковић 6 (Јованчић 6).

САЛЦБУРГ: Станковић 6, Лајнер 6, Рамаљо 6,5, Понграчић 6, Улмер 6, Хаидара 6,5, Самасеку 7, Волф 6 (Минамино), Јунузовић 6,5 (Шлагер 6,5), Јабо 6 (Дака 6), Дабур 6,5.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести