РИО ФЕРДИНАНД: "Видић је био толико лош"

Трио саговорника Рио Фердинанд, Џејми Карагер и Фил Невил присетили су се почетака Немање Видића у Манчестеру и енглеском фудбалу.
1
Фото: manutd.com

Видић је 2006. стигао у славни клуб из московског Спартака, а остало је историја - за осам година на "Олд Трафорду" постао један од најцењенијих дефанзиваца који су крочили у Енглеску.

Али није све било глатко по Ужичанина у зачетку његове острвске каријере, сведочи о томе и његов тадашњи саиграч и партнер у одбрани Фердинанд.

"Када је потписао, сећаш се када је потписао? Момци су говорили, овај мора да се врати, био је толико лош на тренингу. Сећам се да ми је Руни пришао на тренингу након што је играо против Видића и рекао: "Овај је ужасан, не може да игра за нас. Треба га послати назад". Исто је говорио и за Евру: "Како смо дођавола потписали са овом двојицом?!" А Видић је на тренинзима играо против Рунија, Роналда, Сахе а чини ми се да је и Тевез био тада. Замислите сваки тренинг против таквих нападача. То је теже него многе првенствене утакмице у Премијер лиги”, присетио се Рио.

Сетио се и Карагер једног дербија на "Енфилду", Видићевог првог, сећа се збуњеног штопера Јунајтеда.

"Сећам се утакмице на Енфилду, он и Евра су били на истој страни, мислим да је то била она утакмица када је Ошеј дао гол у послењем минуту. Белами је ишао на Видића. Ми смо нападали на страну где је био "коп" и сећам се Фергусонових реакција на клупи, пошто сам играо позади па нисам био далеко од њега. Сећам се, није урлао, али је упорно гестикулирао рукама ка Видићу да се смири, да се фокусира, да се прибере".

Фердинанд памти и како је Немања доживљавао лоше утакмице и како га је то само ојачало.

"Био је врло емотиван момак, баш емотиван, није никад лето високо али је умео да потоне на дно само због лошег паса или лоше утакмице у тој раној фази каријере. То га је и хранило за остатак недеље, радио је на себи, хтео је да буде бољи, тако да му је тррбало неко време да превазиђе тај период. Али, сећате се, он је дошао из руске лиге, сећам се на једном тренингу, када сам видео шта ради, рекао сам "овај не може да игра за нас". И за Евру исто важи, био је једнако лош, питао сам се како смо их потписали уопште "

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести