РУСИ БИ МОГЛИ ДА ОБРАДУЈУ ЗВЕЗДУ НОВИМ СПОНЗОРСКИМ УГОВОРОМ Шта све клуб са Маракане добија од доласка Зенита у Београд?

Утакмица између фудбалера Црвене зтвезде  и Зенита из Санкт Петербурга , заказана за вечерас од 19.00 часова на стадиону „Рајко Митић“ требало би да буде прави спектакл.
s
Фото: Youtube printscreen/ CFTV Stadiums

Поред фудбалског и спортског, утакмица има и важан пословни аспект за људе из Црвене звезде. Према сазнањима Курира, челници клуба из Љутице Богдана 1А угостиће високу делегацију Зенита, али и нафтног гиганта Гаспрома који је власник руског фудбалског клуба. Наши извори са Маракане наводе да ће високи званичници српског клуба и Гаспрома разговарати и о продужењу, тачније побољшању пословне сарадње, јер спонзорски уговор истиче у јуну.

Годишње Црвена звезда од Гаспрома добија 5.000.000 евра, али је сасвим извесно да ће будући уговор бити финансијски издашнији, јер су црвено-бели у протекле две године, откада су уведене санкције Русији и забрањено такмичење руским клубовима, једини као пословни партнер успели да рекламирају нафтног гиганта широм Европе. То Руси знају, поштују и цене.

ФК Црвена звезда и Гаспром су 2022. продужили спонзорски уговор на две године, а црвено-бели су од те пословне сарадње инкасирали 10.000.000 евра. Потпис на тај уговор испред Црвене звезде ставио је генерални директор Звездан Терзић.

Гаспром је иначе главни спонзор Црвене звезде још од 2010. године, а уговор је бивао финансијски издашнији сваким новим потписивањем. Партнерство између две стране јачало је сваким новима продужењем сарадње, а поред финансија од Гаспрома, Црвена звезда и Зенит проширили су партнерства у развоју омладинског фудбала и учешће српског клуба у пријатељским утакмицама са руским екипама. Уговор су потписали Звездан Терзић и Александар Медведев.

(Курир спорт/А. Р.)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести