САДА И ЗВАНИЧНО Љубинко Друловић нови селектор младе репрезентације Србије

БЕОГРАД: Одбора за хитна питања Фудбалског савеза Србије донео је данас одлуку о разрешењу селектора младе репрезентације Душана Ђорђевића и именовању на ту позицију досадашњег члана стручног штаба А репрезентације Љубинка Друловића.
1
Фото: Youtube/Printscreen/SportalRS

"После три меча, две победе и једног превисоког пораза од Енглеске, ово је логична одлука. Не бежим од кривице и апсолутно сам свестан одговорности у овом деликатном тренутку. Свом колеги Љубинку Друловићу желим од свег срца да са овим момцима успешно приведе крају квалификациони циклус и да се пласира на Европско првенство. Ништа још није изгубљено, имамо шест бодова и прилику да се и даље боримо за једно од прва два места у групи", изјавио је Душан Ђорђевић за сајт ФС С.

Директор спортског сектора ФШ Мирослав Тањга сматра да је оваква одлука Одбора за хитна питања била очекивана после тешког пораза у Енглеској.

"Мени је јако жао што смо морали да повучемо овај радикалан потез. Било би неодговорно и непринципјелно са наше стране да је резултат из Енглеске прошао без реакције. Преко неких ствари једноставно не можемо да пређемо. Ђорђевићу желимо све најбоље у наставку каријере, реч је о добром човеку и квалитетном стручњаку који је свестан деликатности ситуације у којој се нашла наша млада репрезентације", истакао је Тањга.

Казао је да је избор Љубинка Друловића био логичан предлог чланова Стручног одбора ФС С.

"Друловић се већ доказао у раду са млађим категоријама. Освојио је Европско првенство 2013. године са генерацијом наших орлића која је две године касније чинила окосницу тима и на Светском првенству на Новом Зеланду. Има огромно играчко и тренерско искуство, радио је у последње време као члан стручног штаба Драгана Стојковића у А репрезентацији и као човек из система ФС С зна шта су захтеви и задаци на овако одговорној функцији", закључио је Тањга.

После три одигране утакмице, Србија има шест бодова и налази се на деоби другог места са Енглеском, док је Украјина прва са максималним учинком и девет освојених бодова.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести