ШАМПИОН У КРАГУЈЕВЦУ ОСВОЈИО ТРИ ПЛАНИРАНА БОДА: Иванић одвео свој тим до победе

Раднички 1923 – Црвена звезда 3:4 (2:3)
њ
Фото: ФК Црвена звезда

Иако су играчи из Шумадије желели да се поштено испрсе пред актуелним шампионом наше земље и учесником групне фазе Лиге шампиона, није им то у пуној мери успело. У првих 45 минута храбро су се носили са Звездом, дисали јој за вратом, али су у наставку сусрета посустали, па је тим тренера Барака Бахара уписао очекиване бодове, пре свих захваљујући двоструким стрелцима Олајинки и Иванићу.

Жустрије су у утакмицу ушли домаћи фудбалери, који су већ у 2. минуту створили претећу ситуацију после бега Чоловића по десној страни, али је голман Глазер био добро постављен и отклонио могућу непријатност. Имали су Београђани две велике прилике у 16. минуту, када је Шериф Н'диаје покушао да савлада голмана Радничког, ипак, овај је у оба наврата одлично интервенисао и спречио скоро „већ виђено“ вођство гостију. Домаћин одле одлично парирао фавориту, и не само то: у 21. минуту на левој страни напада лопту је примио млади Матија Глушчевић, фино се наместио и, испод ноге Мијаиловића, нанишанио и погодио супротни доњи угао гола ривала, доносећи Крагујевчане предност од 1:0.

Могло је вођство ученика тренера Феђе Дудића да буде дуплирано у 28. минуту, када је Чинеду побегао по десној страни, али његово додавање ка Глушчевићу није било прецизно. Као казна за пропуштену прилику, само минут и по касније, уследило је изједначење. Букари је упослио Н'диајеа, овај је пребацио лопту преко свог чувара, а на њу је налатео Олајинка и силовитим ударцем затресао мрежу.

Потпуни преокрет догодио се већ у 34. минуту, када је млади Лучић направио прави дар-мар на левој страни и идеално упослио Питера Олајинку, којем није било тешко да погоди горњи леви угао гола Радничког. Ред је тада дошао на домаћина: Сахли је успео да шутира с десетак метара, а лопта је погодила Чинедуа. Нигеријац се одлично снашао и, поред Мијаиловића, успео да изједначи скор на 2:2.

Ни ту узбуђењима у првом делу игре није био крај: у 44. минуту расположени Лучић пронашао је Мирка Иванића, а овај је, мајсторијама као на „петопарцу“, избацио из игре двојицу противничких играча и онда, левом ногом, по трећи пут савладао немоћног Лековића.

И у настваку је, после десетак минута, Звезда имала прилику преко Иванића, али је Лековић био опрезан и зауставио његов ни мало наивни налет. До тада, за српске прилике, неуобичајно јак темпо игре мало је успорен, али су Београђани били агилнији. То, међутим, није значило да је крагујевачки тим одустао од борбе, напротив. Домаћин је играо веома агресивно и трудио се да дође до нове шансе за гол. У томе их је у 67. минуту спречио Иванић, који је, после асистенције Букарија, беспрекорно нациљао и погодио гол, за тада већ убедљивих 4:2. Ту је питање победника било решено иако су домаћи успели преко Зорића, у трећем минуту надокнаде, да смање предност гостију на 4:3.

КРАГУЈЕВАЦ: Стадион „Чика Дача“, гледалаца: 5.000. Судија: Новак Симовић (Ловћенац). Стрелци: Глушчевић у 21, Чинеду у 37. и Зорић у 90+3. за Раднички 1923, а Олајинка у 29. и 33. и Иванић у 44. и 67. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Сахли, Радовановић, Зорић и тренер Дудић (Раднички 1923), а Мијаиловић, Ђига, Милуновић (Ц. звезда).

РАДНИЧКИ 1923: Лековић 6,5, Поповић 6,5, Радовановић 6,5 (Томовић 7), М. Митровић 6,5, Пецељ 6,5, Сахли 6,5 (Бевис 6,5), Ристић 6,5, Чоловић 7, Зорић 7 (Јовановић 6,5), Глушчевић 7 (Томић 6,5), Чинеду 7.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер 7, Мијаиловић 6,5 (Милуновић -), Драговић 7, Ђида 7, Хванг 7 (Стаменић 7), Канга 6,5, Букари 7 (Дегенек 7), Иванић 8,5 (Катаи 7), Лучић 7,5, Олајинка 8, Н'диаје 7 (Красо 7).

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести