Школско првенство бечејске општине у футсалу

Дводневно школско првенство бечејске општине у футсалу завршено је тријумфом ОШ „Здравко Гложански“ у конкуренцији основаца и Економско-трговинске школе у категорији средњошколаца.
ekonomci
Фото: Економци су победници у конкуренцији средњошколаца, фото: Дневник

Обе екипе су извадиле визу за зонско првенство.

У конкуренцији основаца учешће је узело седам екипа подељених у две групе. Прва група: „Север Ђуркић“ – „Шаму Михаљ“ (Бачко Петрово Село) 6:4, „Светозар Марковић“ (Бачко Градиште) – „Здравко Радичевић (Радичевић) 5:0. „Север Ђуркић“ – „Светозар Марковић“ 2:2 – пеналима 4:2. Друга група: „Шаму Михаљ“ (Бечеј) - „Петефи Шандор“ 3:0, „Здравко Гложански“ (Бечеј) - „Шаму Михаљ“ 10:1. Финале: „Здравко Гложански“ – „Север Ђуркић“ 10:1.Здравковци су били најбољи и у појединачним признањима. За најбољег играча у конкуренцији основаца проглашен је Лука Божичић, најефикаснији са седам постигнутих голова је Александар Прерадов, а диплому за најсигурнијег голмана добио је Немања Бабин.

Фото: Финалисти у конкуренцији основаца, фото: Дневник

Средњошколско првенство окупило је три екипе, а гол разлика, као и лане, одлучила је о прваку. Пошто се међусобни сусрет Економско-трговинске и Техничке школе завршио нерешеним резултатом 1:1, било је важно што убедљивије победити гимназијалце. Техничка школа је то урадила резултатом 11:3, а економци су славили са 11:1. И овде су сва појединачна признања припала члановима победничке екипе. Игор Кудрић је проглашен за најбољег играча, Игор Татић са шест постигнутих голова је први стрелац, а Живко Козарски нејуспешнији чувар мреже.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести