СП у Катару: Аргентина је првак света!

ДОХА: Фудбалска репрезентација Аргентине трећи пут у историји освојила је титулу првака света, пошто је у спектакуларном финалу у Дохи савладала Француску после бољег извођења пенала 4:2 - 3:3 (2:2)
a
Фото: Tanjug (AP Photo/Petr David Josek)

Фудбалске репрезентација Француске изједначила је против Аргентине на 3:3 у финалу Мундијала у Катару поготком Килијана Мбапеа из пенала у 118. минуту, само девет минута након што је Лионел Меси донео предност "гаучосима".

Био је то трећи гол Мбапеа на мечу, осми на турниру, укупно 12. на Светским првенствима.

Фудбалска репрезентација Аргентине претходно је повела против  Француске 3:2 у финалу Мундијала у Катару поготком Лионела Месија у 109. минуту.

Био је то његов други гол на мечу, седми на турниру, укупно 13. на Светским првенствима.

Фото: Tanjug (AP Photo/Manu Fernandez)

Фудбалска репрезентација Француске изједначила је у финалу Мундијала против Аргентине на 2:2, након што је Килијан Мбапе постигао два поготка за само два минута.

Мбапе је прво смањио поготком из пенала у 80. минуту, након што је Николас Отаменди срушио Колоа Муанија, да би само два минута касније погодио после сјајног дуплог паса са Маркусом Тирамом.

Фото: Tanjug (AP Photo/Natacha Pisarenko)

Мбапе је стигао до седмог поготка на турниру, а укупно 11. на Светским првенствима.

Фудбалска репрезентација Аргентине је раније повела у финалу Мундијала против Француске 2:0 поготком Анхела Ди Марије у 36. минуту.

Фото: Tanjug (AP Photo/Natacha Pisarenko)

Претходно су Аргентинци повели против Француске 1:0 поготком Лионела Месија у 23. минуту из пенала, након што је Усман Дембеле срушио Анхела Ди Марију.

Оба тима се боре за трећу титулу у историји, Аргентинци прву од 1986. године, док Французи бране трофеј освојен пре четири године у Москви.

Аргентина игра у саставу: Мартинез - Молина, Ромеро, Отаменди, Таљафико - Де Пол, Фернандез, Мекалистер - Ди Марија, Меси, Алварез.

За Француску наступају: Лорис - Кунде, Варан, Упамекано, Т. Ернандез - Чуамени, Рабио, Гризман - Дембеле, Мбапе, Жиру.

Фото: Tanjug (AP Photo/Hassan Ammar)

Меси постао фудбалер са највише утакмица на Мундијалима у историји

Капитен фудбалске репрезентације Аргентине Лионел Меси у финалној утакмици Мундијала у Катару против Француске постао је рекордер, са 26 мечева на Светским првенствима.

Иза Месија су остали Немци Лотар Матеус са 25 утакмица и Мирослав Клозе са 24 одиграна меча.

Следе Италијан Паоло Малдини, који је одиграо 23 и Португалац Кристијано Роналдо са 22 утакмице.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести