СПОНЗОРСКИ УГОВОР између компанија ГАТ и Енерготехника Јужна Бачка НАЈАВИО ТЕСНУ САРАДЊУ ТРИ НОВОСАДСКА ФУДБАЛСКА КЛУБА

У просторијама Фудбалског клуба Младост ГАТ, члана Прве лиге Србије, јуче је потписан уговор о сарадњи између две изузетно успешне новосадске компаније – ГАТ-а с једне, и Енерготехнике Јужна Бачка, с друге стране.
d
Фото: Dnevnik.rs

Председници два гиганта, Дејан Слијепчевић и Драгољуб Збиљић, ставили су потписе на овај, како се очекује, вредан документ, а присутнима се најпре обратио господин Слијепчевић, први човек Фудбалског клуба Младост ГАТ.

- Наша сарадња с пријатељским ФК Војводина почела је пре пар месеци – истакао је он. – Данас присуствујете званичном чину потписивању уговора, по којем ћемо настојати да остваримо заједничке интересе у мери у којој то очекујемо, па и више од тога. Нама је, као најмлађем клубу у високим ранговима такмичења, по знању и искуству, потребна таква помоћ. Блискост два клуба, условљена повезаношћу за исти град, мотивисала нас је да успоставимо блиску сарадњу. Она није орочена на само једну сезону, већ је све оно што планирамо дугорочно и стратешки смишљено и надам се да ће да се оствари у пуној мери.

Потом се представницима медија обратио и председник Спортског друштва и ФК Војводина Драгољуб Збиљић.

- У данашње време, када се сви делимо и удаљавамо и када је приметно губљење међусобног поверења, десила ми се лепа ситуација у тренутку када је Војводина испала из Европе од кипарског АПОЕЛ-а – рекао је Збиљић. – Први позив сам тада добио од Дејана Слијепчевића и на томе му се, и овом приликом, јавно захваљујем. После тога су почели наши интензивни разговори и ово данас је много више од потписивања уговора о спонзорству између компаније Енерготехника Јужна Бачка и ФК Младост ГАТ. Ово је шира платформа сарадње између нас двојице лично, али и система које предводимо, јер имамо пуно разлога да седимо заједно и правимо будуће смернице.


И ФК Кабел у читавој причи

Одговарајући на питања новинара, Драгољуб Збиљић је подвукао и следеће:

- Ово је, практично, тројна сарадња, јер се у читавој причи налази и ФК Кабел – додао је Збиљић. – Сигурни смо у то да ће она да успе, јер људи који воде струку направили су план којег ћемо да се држимо. Захвалан сам Дејану Слијепчевићу што је прихватио план нашег спортског сектора и што у читав пројекат има пуно поверење и пружио му је подршку. Веома ми се допада сама организација Младости ГАТ, клуба који све обавезе поштује у дан и у складу с својим, али и ренемеом града у којем заједнички живимо.


Збиљић је потом истакао и следеће:

- Важно је и то што је ФК Војводина у протеклих годину дана показао да је изузетно стабилан, а један од ретких клубова за које се то исто може рећи је ФК Младост ГАТ. Тај клуб мора додатно да се ојача и да се створи чвршћи темељ, како би ишао у сусрет у новим изазовима. У нашем трогодишњем плану, желимо да вратимо Младост ГАТ у елитну лигу, а што се ФК Војводина тиче, нема шансе да би то могло на било који начин да нам смета. Нови Сад има сигурно најозбиљнију привреду у Србији и заслужује да има и два фудбалска суперлигаша.

Двојица председника су затим потписала уговор о сарадњи и спонзорству.

- Наша сарадња је искрена и биће дуготрајна и мимо онога што стоји у уговору. Познајући Збиљића, али и себе, знам да ће се све што смо потписали остварити и у већој мери него што вам то сада говоримо. Енерготехника Јужна Бачка је прва фирма која је видела да је свака врста помоћи - од саветодавне, организационе, па и финансијске - потребна Младости ГАТ и захваљујем јој се на томе. Недавно је у посети нашем клубу био и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, што су такође иницирали господин Збиљић и ФК Војводина, када су градски челници препознали моменат да нам помогну. То је први пут за 17 година од како сам присутан у клубу, да нам је неко овако пријатељски пружио руку и то изузетно ценим. Више ми значи то пријатељство, него сам новац, којег Младост ГАТ има у мери која му је потребна – поручио је Дејан Слијепчевић.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести