Спортски директор Партизана Ивица Илиев вредно о прелазном року

Еуфорија после ангажмана Мирослава Ђукића за тренера код навијача Партизана је спласла, јер већ увелико размишљају са каквим ће тимом располагати нови стручњак. Сви се слажу да му ни чаробни штапић не би помогао уколико овог лета екипа остане, пре свих, без Леонарда, Ђурђевића и Евертона.
ilijev i djukic1, youtube printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Према речима спортског директора Ивице Илиева, већ су спремне замене уколико неко од наведених фудбалера оде.

“Летња фудбалска пијаца је жива, већина клубова се тада  појачава и све је могуће. Оно што је чињеница је да су ова тројица споменутих играча привукла пажњу бројних клубова. Има интересовање за сваког од њих, на цени су, али још увек нисмо добили ,,безобразну понуду.“ Још увек су сва тројица наши играчи и у пројекцији су за наредну сезону“, рекао је Илиев.

Оно што је извесно, у случају одласка Леонарда  неће га заменити Сејдуба Сума, везиста Слована из Братиславе, кога словачки клуб нема намеру да прода после фантастичне сезоне коју је имао.

“Желели смо га, није тајна, али шта је ту је. Имам још кандидата за евентуалну замену Леонарда, али о именима ћу када за то дође време. Могу само да откријем  да је реч о одличним странцима.”      

Оно што је извесно, у случају одласка Леонарда  неће га заменити Сејдуба Сума, везиста Слована из Братиславе, кога словачки клуб нема намеру да прода после фантастичне сезоне коју је имао

Дозволу за одлазак има првотимац Марко Јевтовић.

“Он је од раније интересантан неким клубовима и у случају добре понуде нећемо му правити проблеме. Код нас је већ неко време и ред је да га испоштујемо.”

Останак Уроша Ђурђевића умоногоме ће зависити и од његових партија  на Европском првенству за младе репрезентације.

“Биће у фокусу фудбалске јавности и ако се покаже, имаћемо муке да га задржимо. Наравно, тада га не бисмо продали испод цене, био би то велики плус за њега. Оно што мене радује је да је хладне главе, да не иде грлом у јагоде, што му може само донети добро. После 24 гола која је дао за Партизан, у случају одличних партија на Европском првенству Ђурђевић би могао бити играч у жижи фудбалске пијаце. Али, видећемо.”

Прича се да би Ђурђевића могао да  замени играч из мексичке лиге, што Илиев није потврдио.      

“Свашта се прича, а мало се погађа. Не трчимо пред руду, имамо кеца у рукаву – казао је спортски директор Партизана.

И. Лазаревић  

 

 

EUR/RSD 117.1199
Најновије вести