Србија од 0:2 до бода против Португала

БЕОГРАД: Фудбалске репрезентације Србије и Португала одиграле су вечерас 2:2 (0:2) у утакмици другог кола А групе квалификација за Мундијал у Катару.
s
Фото: Танјуг (AP Photo/Darko Vojinovic)

Португалци су водили головима Диога Жоте у 11. и 36. минуту, али је Србија сјајном игром у наставку дошла до бода головима Александра Митровића у 46. и Филипа Костића у 60. минуту, оба пута после асистенција Немање Радоњића.

На крају меча, у 93. минуту дошло је до велике буре, после шута Кристијана Роналда није признат погодак Португалцима након интервенције Стефана Митровића, а утисак је да је лопта била у мрежи.

У другом мечу групе Луксембург је као гост савладао Ирску 1:0.

Србија за три дана гостује Азербејџану у Бакуу.

Фото: ФСС

Стојковић: Резултат реалан, али веровао сам у победу

Врло интересантна утакмица, показали смо храбру игру, показали смо да реч предаја у нашем речнику не постоји и мислим да је резултат на крају реалан, рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић после ремија против Португала (2:2).

"Јесам задовољан, али нисам презадовољан, заиста сам очекивао победу, не потцењујем никог, али веровао сам да можемо да победимо, Али, добро, честитам момцима и Митровићу на рекорду", изјавио је Стојковић после меча.

Фото: Youtube Printscreen

Митровић о рекорду: Сањао као дете

Знао сам знао да ћу срушити рекорд кад тад. Осећај је невероватан, стојим пред вама, дао сам гол, слике ми пролазе кроз главу", рекао је српски фудбалер Александар Митровић после ремија против Португала (2:2) у којем је постао најбољи стрелац Србије у историји са 39 голова.

"Представљање своје земље је највећа част. Кад срушим рекорд који је стар 65 година о којем сам сањао као дете. Феноменалан тренутак за мене. Нема поносније и часније породице од моје у овом тренутку", рекао је емотивни Митровић, скоро кроз сузе.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести